Maricel Popa: “Utilajele de intervenție sunt pregătite în cazul unor ninsori abundente”

0
151

Președintele Consiliului Județean, Maricel Popa, a vizitat astăzi bazele de deszăpezire din județ.

”Pot să spun că sunt mulțumit de cele găsite în punctele de lucru. Față de alți ani, situația este cu mult îmbunătățită. Acordul cadru a fost semnat mai devreme, firmele câștigătoare s-au dotat mai bine. Sunt mai multe utilaje, material antiderapant este suficient, astfel încât, în caz de nevoie, se poate interveni imediat. Voi continua să supraveghez modul de lucru al utilajelor în județ pe toată perioada iernii, pentru a mă asigura că nu sunt probleme în ceea ce privește deszăpezirea drumurilor”, a spus Maricel Popa, președintele Consiliului Județean, la finalul verificărilor făcute astăzi.

În județ sunt trei baze de deszăpezire la Iași, Târgu Frumos și Pașcani, două secundare, la Scânteia și Cotnari și trei puncte de sprijin în comunele Vlădeni, Țibănești și Răducăneni. Stocul total de material antiderapant este, la acest moment, de 12.500 de tone (10.000 tone de nisip și 2.500 tone de sare). În funcție de situațiile ce vor apărea, există posibilitatea ca utilajele să fie transferate de la o bază la alta.

Pe drumurile județene se va acționa cu 22 de autobasculate cu lama și răspânditor, 10 autogredere, 6 autofreze , 8 încărcătoare și o automacara.  În mod special, au fost repartizate utilaje  pentru DJ 248 Iași – Vaslui drum care, în fiecare iarnă, a pus probleme drumarilor.