Maricel Popa preferă să își bată joc de ieșeni

0
637
conferinta de presa sus?inuta de deputatul Costel Alexe ?i consilierul jude?ean Romeo Vatra

Costel Alexe, deputat și Președinte PNL Iași își dorește ca Ministerul Transporturilor să fie condus de un ieșean care să militeze pentru cel mai important proiect al Moldovei: Autostradata Iași – Tg. Mureș.

Iașul merită mai mult este mesajul public pe care președintele PNL Iași, deputatul Costel Alexe, îl transmite lui Maricel Popa, președintele CJ Iași și al filialei Județene PSD, solicitându-i astfel ca Iașul să înainteze o propunere pentru funcția de Ministru al Transporturilor.

Costel Alexe: ”Mi-aș fi dorit ca strigoiul politic din fruntea județului să ridice măcar o dată capul în fața lui Dragnea și să avanseze o nominalizare a unui ieșean pentru funcția de Ministru al Transporturilor!

O nominalizare îndreptățită pentru că #IasulMeritaMaiMult!

Lipsa unei nominalizări este în primul rând un gest de dispreț și nerecunoștință la adresa tuturor cadrelor universitare și a specialiștilor din cadrul Universității Tehnice Gh. Asachi din Iași, cea mai veche școală de inginerie din România, înființată la Iași în 1813!

Sute de specialiști au absolvit această Universitate de prestigiu și tradiție din România, șefi de promoții, doctori în drumuri, poduri, căi ferate, sunt vânați de marile companii ale lumii, dar Maricel Popa preferă să își bată joc de ieșeni și acceptă ca unul din ministerele vitale dezvoltării Iașului, cel al Transporturilor, să fie dat pe mâna unor neaveniți, a căror singură calitate ce-i recomandă este slugărnicia!

Sunt peste 72 de ore de când situația de la Transporturi este incertă, iar Maricel Popa lustruiește bocancii șefului de partid, uitând complet că obligațiile sale sunt față de cei 700.000 de ieșeni care așteaptă încă:

➡Șosea de Centură finalizată și funcțională a Iașului (blocată de 7 ani)

➡O variantă ocolitoare sau orice soluție de descongestionare a traficului pentru orașul Podu Iloaiei, pentru a evita orele întregi petrecute de șoferi pentru tranzitarea a 3 km din interiorul orașului

➡Finalizarea lucrărilor la centura orașului Pașcani, proiect început și abandonat de ani buni

➡Deblocarea Centurii orașului Tg. Frumos, proiect ce a existat inițial în MasterPlanul de Transport, dar eliminat pe criterii politice de Guvernul PSD

➡În 5 ani, pe raza județului Iași s-au produs, conform informațiilor oficiale ale Ministerului Afacerilor Interne, 1893 de accidente grave, soldate cu 258 de morți și peste 1900 de persoane rănite grav. Fără a socoti pagubele materiale!

Principala cauză este infrastructura rutieră precară și subdimensionată, incapabilă să preia volumul traficului rutier în condiții de maximă siguranță!

Domnule Maricel Popa, demonstrați că nu sunteți ultimul om de paie din PSD și țineți cont că atât tradiția ingineriei ieșene, cât și realitatea cotidiană a traficului din județ vă OBLIGĂ să nominalizați un ministru din partea Iașului!”