Maricel Popa, luat în râs de Guvernul pe care tocmai el îl apărără cu obedienţă

0
377

Costel Alexe, preşedintele PNL Iaşi:

De trei ani de zile, judeţul Iaşi şi, implicit, Consiliul Judeţean, au devenit bătaia de joc a PSD iar Maricel Popa, cel care a pretins că „deschide uşila Bucureşti, a fost constant umilit chiar de cei pe care acesta îi susţine. Niciodată judeţul Iaşi nu a avut un conducător mai slab la vârful Consiliului Judeţean iar obedienţa faţă de cei care izolează Moldova demască complicitatea prim-consilierului judeţean la stagnare şi degradare.

Luna aceasta, Consiliul Judeţean Neamţ a primit, prin Fondul de Dezvoltare şi Investiţii (FDI), suma de 521 milioane lei pentru proiectul integrat de modernizare a infrastructurii de drumuri, capitol la care Iaşul figurează cu un mare ZERO! Este o palmă pentru ieşeni şi este imaginea cea mai sugestivă a neputinţei administrative şi indiciul cel mai clar că Maricel Popa arată semnele ultimelor zvârcoliri înainte să plece definitiv de pe scena politică judeţeană. Pentru cele patru drumuri judeţene depuse pentru finanţare, şi care traversează comune conduse de primari liberali, fondurile nu au fost încă alocate.

Am citit cu stupoare declaraţiile lui Maricel Popa referitoare la votul pe Moţiune al celor opt parlamentari social-democraţi şi înverşunarea cu care acesta susţine, în continuare, un guvern falimentar, un guvern care a ţinut o întreagă regiune captivă în sărăcie. În luna septembrie, judeţul Iaşi a prins un singur proiect pe FDI – o extindere de canalizare la Ciurea. Lista publicată luna aceasta arată clar că Dăncilă foloseşte banii publici pentru propria clientelă politică. Din zece primării ieşene care au primit finanţare prin FDI, opt sunt administrate de social-democraţi, un algoritm care arată că acest program a fost vădit creat de PSD pentru PSD.

Aflată în faţa implacabilului sfârsit al guvernării sale, Viorica Dăncilă aruncă în electorat cu proiecte de 7,36 miliarde lei în speranţa că va reuşi să-şi cumpere astfel supravieţurea. Dragi ieşeni, această batjocură a actualului Guvern, cu complicitatea baronilor PSD, se va termina în curând, odată cu votul Moţiunii. Urmează momentul în care România se restartează, în care România scapă de cea mai dăunătoare clasă politică din ultimii 30 de ani, alături de întreaga camarilă administrativă angajată pe criterii de slugărnicie şi incompetenţă!