Maricel Popa livreaza noi minciuni privind spitalul Covid: A promis, n-a făcut!

0
421

Într-o postare care insultă memoria ieșenilor, Maricel Popa spune că, așa cum a promis, spitalul modul intră în linie dreaptă. Dincolo de imaginile iluzorii pe care acesta le promovează, cu niște utilaje care se mișcă doar în fața camerelor, realitatea este cu totul alta. În continuare, după luni de zile de întârziere, un lucru este cert. Spitalul nu funcționează!

De altfel, ieri, 8 august, a avut loc la Iași o conferință de presă organizată la Instituția Prefectului, despre situația epidemiologică de la nivelul Iașului, la care au participat Ministrul Sănătății, Nelu Tăraru, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, prefectul județului Iași, Marian Grigoraș, și medicul Lucian Indrei, director general în cadrul Ministerului Sănătății.

Reamintim faptul că spitalul COVID de la Iași a fost programat să fie instalat în cursul lunii aprilie-începutul lunii mai, după ce, în prealabil, pe 5 aprilie, plenul Consiliului Județean a votat demararea procedurilor de achiziție. Termene repetate au fost încălcate, astfel încât cele 27 de zile contractuale nu s-au mai respectat. Astăzi, spitalul Covid, care urma să funcționeze lângă comuna Lețcani de la proximitatea Iașului, nu există, acesta nu funcționează, nu a fost instalat.  

„Din păcate, deși avem în jur de 30 de îmbolnăviri pe zi la Iași. Avem până acum 70 de decese, 1668 de cazuri până acum. Spitalele din Iași sunt aproape pline, nu mai avem unde să extindem capacitățile. 378 de cazuri active în spitalele din Iași este o cifră foarte mare, dar conducerea Consiliului Județean continuă să saboteze proiectul. Iașul intră în a 5-a lună fără spitalul COVID, plătit cu 13 milioane de euro de Consiliul Județean. Este cea mai mare vulnerabilitate medicală din țară în condițiile în care spitalele din Iași sunt pline. Spitalul Modular COVID de la Lețcani nici acum nu există! Cel de la Brașov este deja operabil, totul a fost pus pe picioare în câteva săptămâni, un spital întreg, la cel mult o treime din costurile celui de la Iași. Suma foarte mare de 13,2 milioane de euro plătită unei firme obscure din Turcia atrage reale suspiciuni de fraudă în plină pandemie: astăzi nu avem nici spital și nici drumurile județene de la care s-au luat banii, totul este în aer. Vă reamintesc că trebuia adus în 20 de zile și montat în 7 zile! De la ultima noastră vizită acolo, unde am mers cu ministrul Nelu Tătărau și cu prefectul, nu s-a întâmplat nimic! Consiliul Județean Iași nu a reușit în 4 luni nici să pregătească platforma! În curtea unui depozit agricol, nu știm ce va exista, astăzi tirurile cu containerele abandonate stau pe marginea drumului european. Este ceva absolut incredibil. Nu știe nici Ministerul Sănătății ce va fi acolo, nu există nicio comunicare. Unde sunt rețelele de fluide? Unde sunt traseele epidemiologice? Suntem la al 6 lea termen, unde e spitalul? Ni s-au spus 100 de containere, nici jumătate nu există Ceea ce vedeți astăzi aici este o probă foarte clară despre cum este sabotată o decizie la care noi am participat și pe care am susținut-o, de a achiziționa și instala un spital modular. Presa și ieșenii au așteptat în zadar 5 luni”, a spus Costel Alexe.