Maricel Popa, interzis de opoziţie la deplasări în străinătate: „Avem nevoie de el aici, să facă parcuri industriale”

0
277

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi a primit votul negativ al plenului deliberativ pentru o deplasare în Germania, la un forum organizat în oraşul Berlin. Opoziţia din CJ consideră că şeful CJ beneficiază de „excursii mascate” pe bani publici şi că ar fi nevoie de acesta aici, la Iaşi, să se ocupe de investiţii.

“Maricel Popa poate fi lejer imaginea unei campanii publice: Cum să arzi gazul de pomană! Și trimiterea nu este la legăturile între partidul domniei sale, PSD, cu creșterea importurilor de gaz rusesc la suprapreț și destabilizarea energetică a României, cauzată de ordonanța 114, ci este o reacție la șirul lung și total neproductiv de plimbări externe! În 3 ani de administrație locală și centrală PSD, Maricel Popa nu a reușit să atragă nici investitori, nici finanțări, nici să contribuie direct sau indirect la creșterea nivelului de trai în județul sau regiunea noastră, ba chiar a pierdut lamentabil și umilitor funcția de președinte al Euroregiunii Siret-Prut-Nistru. Intelegem că Maricel Popa a conștientizat că este pe final de carieră politică și singurele privilegii pe care i le conferă funcția de președinte al CJ Iași sunt plimbările interne și externe, dar atât timp cât drumurile din Valea Lupului, Rediu, Holboca, Țuțora, Țibănești, Ciortești, Țibana, Movileni și multe alte comune sufocate de noroi, praf și gropi sunt impracticabile indiferent de anotimp, credem că domnul Popa trebuie să își stăvilească poftele pentru moment și să nu zboare peste problemele ieșenilor asemenea colegei sale, Viorica Dăncilă!”, a declarat Costel Alexe, preşedintele PNL Iaşi.

Timp de trei ani de zile, au fost foarte multe deplasări ale domnului Maricel Popa în străinătate însă rezultatele nu s-au văzut. Nu avem niciun investitor serios adus în judeţ. Am făcut un calcul din care a rezultat că într-un an, prim-consilierul judeţean a fost plecat timp de 50 de zile, cu misiuni aprobate în plenul Consiliului Judeţean. Din punctul nostru de vedere, aceste deplasări, cum ar fi şi aceasta de la Berlin, unde va avea loc o conferinţă pe teme de eficienţă energetică, sunt excursii mascate, motiv pentru care noi ne-am abţinut de la votul pe acest proiect. Nu avem certitudinea că în urma acestui eveniment se va întâmpla ceva benefic pentru judeţul Iaşi. Avem nevoie de preşedintele CJ să rămână în Iaşi, să se ocupe de investiţii aici”a declarat Romeo Vatră, liderul grupului consilierilor judeţeni PNL.

PMP: Maricel Popa, “domnul aburilă”

De aceeaşi părere au fost şi consilierii judeţeni PMP, care nu au dat girul pentru deplasările preşedintelui CJ Iaşi.

Nu sunt de acord să tolerez lipsa de activitate a preşedintelui CJ referitor la dezvoltarea departamentului de relaţii internaţionale motiv pentru care m-am abţinut de la toate proiectele privitoare la deplasările lui Maricel Popa. Dumnealui ne-a aburit timp de trei ani de zile că va reorganiza acest departament de aceea îi acord titlul de domnul aburilă, a precizat Marian Uscatu, consilier judeţean PMP.