Liviu Brătescu, Secretar de Stat în Ministerul Culturii: “Ne dorim deschiderea cât mai rapidă a instituțiilor de cultură!”

0
57

Istoricul ieșean Liviu Brătescu, Secretar de Stat în Ministerul Culturii, a declarat că Executivul de la București își dorește “redeschiderea cât mai rapidă a instituțiilor de cultură, dar decizia aparține exclusiv specialiștilor și depinde de cifrele pandemiei”.

“Înțelegem situația grea prin care trec operatorii culturali. Ieri, vicepremierul Raluca Turcan și ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu, specialiști din Ministerul Culturii și Ministerul Finanțelor Publice s-au întâlnit cu reprezentanți ai sectoarelor culturale care au avut de suferit în urma crizei COVID pentru a găsit cele mai bune soluții economice pentru a trece cu bine peste acest nou obstacol. Guvernul din care fac parte sprijină în continuare cultura, așa cum am făcut-o și în ultimele șapte luni de pandemie.”, a declarat Liviu Brătescu.

Ministrul Culturii a precizat că vor urma și alte întâlniri cu grupul de lucru format din sectoarele culturale pentru a căuta soluții care să permită redeschiderea instituțiilor din domeniu.

“Situația sanitară este gravă, iar restricțiile au impact major asupra activităților culturale. După cum vedeți, am organizat imediat un grup de lucru, pentru că trebuie să asigurăm continuitatea activităților și să securizăm financiar lucrătorii culturali din toate sectoarele creative. Ne dăm seama cât de importantă este implicarea Guvernului în a le oferi sprijin financiar și cât de important este domeniul cultural-creativ. De aceea, noi, ca Minister al Culturii, ne oferim să administrăm viitoarea schemă de ajutor de stat. Săptămâna viitoare vom avea din nou o întâlnire cu acest grup de lucru”, a declarat Bogdan Gheorghiu, Ministrul Culturii.