Liberalii ieşeni despre abuzurile din CJ: “Maricel Popa este un trist accident al democraţiei”

0
235

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută de preşedintele PNL Iaşi, deputatul Costel Alexe şi liderul grupului consilierilor judeţeni PNL, Romeo Vatră, s-au dezbătut două aspecte importante legate de activitatea recentă a Consiliului Judeţean Iaşi, condus de Maricel Popa.

“Ştim deja că în judeţ se operează deja serviciul de colectare a deşeurilor de către ADIS. O primă problemă ar fi că în comunele din jurul Iaşului tariful este diferenţiat. Suntem curoşi cum se explică faptul că într-o comună tariful este de 4 lei iar în alta învecinată, o altă persoană plăteşte 9 lei pentru acelaşi serviciu. Conform regulamentului, tariful în mediul rural trebuie să fie de 4 lei de persoană. Această inconsistenţă de politică tarifară va duce la nişte probleme de operaţionalizare. Există pericolul ca multe familii ori să nu declare corect numărul de persoane ori să refuze să încheie contracte de salubritate cu primăria”, a declarat Romeo Vatră.

O altă problemă sesizată a fost abordarea conducerii Consiliului Judeţean Iaşi şi Aeroportului Iaşi cu privire la solicitarea de mediere cu comuna Aroneanu, ţinând cont de situaţia locuinţelor din zonă.

“Domnul Cătălin Bulgariu (directorul Aeroportului Iaşi – nr) şi-a adus aminte că este pesedist şi a intrat în campanie electorală pe un subiect discutat încă din toamna anului trecut. Legat de conflictul pe care comuna Aroneanu îl are cu Aeroportul, vreau să fac o serie de precizări. În luna noiembrie, anul trecut, a fost o discuţie în cadrul CJ Iaşi, unde a fost prezent şi primarul comunei Aroneanu, o discuţie la care, din păcate, directorul Aeroportului a refuzat să ia parte. S-a încercat pe cale oficială o invitaţie la mediere însă domnul Maricel Popa, fără să se consulte cu plenul CJ, a luat decizia să refuze medierea. Astfel că, astăzi dimineaţă am primit răspunsul CJ prin care, de la sine putere, preşedintele CJ refuză medierea cu UAT Aroneanu pe subiectul sensibil al servituţilor aeronautice. Acest lucru trebuia discutat în plenul CJ”, a mai spus Romeo Vatră.

O altă temă abordată de preşedintele PNL Iaşi, Costel Alexe, a făcut trimitere la presiunile făcute de Maricel Popa asupra primarulor liberali pe seama Referendumului.

“Din păcate pentru noi, Maricel Popa este un trist accident al democraţiei la Iaşi. Există astăzi cazuri în care colegii noştri sunt momiţi de acest prim consilier judeţean prin fonduri de dezvoltare şi investiţii, un şantaj emoţional la adresa primarilor liberali, astfel încât să nu se implice prea mult la Alegerile Europarlamentare şi Referendum. Mesajul este unul foarte clar, primarii PNL nu pot să creadă în minciunile lui Maricel Popa pentru că ceea ce a făcut în ultimii trei ani a fst bazat pe manipulare şi minciună”, a declarat Costel Alexe, preşedintele PNL Iaşi.