Liberalii demarează o amplă campanie de consultare printre ieşeni pe marile proiecte ale judeţului

0
185

Organizaţia judeţeană PNL Iaşi va demara, în perioadă următoare, o amplă campanie de consiltare cu ieşenii pe marile proiecte ale judeţului. Aici se numără investiţiile care au stârnit un real interes în rândul cetăţenilor dar care au fost tergiversate de guvernele PSD-ALDE.

“Am declarat public, Încă de la preluarea mandatului de președinte al PNL Iași, că obiectivul este de a deveni principala forță politică a județului și mai ales de a fi o alternativă viabilă la actuala formulă de guvernare, PSD ALDE. Un județ cu 98 de unități teritorial administrave, orașe și comune, este o reală provocare, dar iată că rezultatul din 26 mai a confirmat că politică noastră de conectare permanentă cu agenda cetățeanului dă roade. Este firesc, un demers natural, ca măsurile care se regăsesc în politicile publice promovate de PNL să fie ca urmare a dialogului direct și nemijlocit cu cetețeanul! Asa cum 3 ani am fost ancorați în viata judetului, sustinand din opozitie deblocarea finantarii principalelor proiecte de dezvoltare locala si regionala, la fel vom consulta iesenii asupra prioritatilor orasului si judetului!”, a declarat preşedintele PNL Iaşi, deputatul Costel Alexe.

Consultările vor viza Autostrada A8, Şoseaua de centură a Iaşului, Spitalul Regional, Sala Polivalentă, stadion modern, toate fiind, deocamdată, rămase la stadiu de hârtii şi promisiuni. Numai în municipiul Iaşi sunt anunţate 34 de locaţii pentru consultarea directă cu cetăţenii.

“Este la fel de firesc ca un judet cu aproape 1 milion de locuitori, un important centru economic, cultural, medical si turistic să fie modernizat la nivelul celor din Vestul țării și din Europa! Autostrada Iași-Tg.Mures finanțată cu fonduri europene, Șosea de centură pentru Iași și soluții rapide pentru orasele sufocate de traficul de tranzit Podu Iloaiei, Tg.Frumos, Pascani, Harlau, precum și conectarea Municipiului Iași cu celelalte municipii reședință de județ din Moldova sunt doar câteva din nevoile urgente ale Iașului! Spital Regional, transport public rapid și modern, Sală Polivalentă, Stadion modernizat sunt obiective care trebuiau făcute în secolul trecut și uitate în sertarele ministerelor PSD, conduse după criterii discreționare! Suntem parte din viața comunităților pe care le reprezentăm și cred că este de datoria noastră să avem un dialog direct și nemijlocit cu ieșenii! Suntem deschiși la criticile construcitve și receptivi la sugestii! Lucrurile se realizează când politicienii de bună credință și cetățenii implicați se așează la aceeși masă!”, a mai subliniat preşedintele PNL Iaşi.