La Târgu Mureș au apărut mărțișoare „anticovid”

0
111

O profesoară de matematică, pasionată de pictură și desen, a lansat o serie de mărțișoare intitulată „Anticovid 2021” care se bucură de aprecierea mureșenilor pe rețelele de socializare, conform RadioTârguMureș.ro.

Mărțișoarele sunt chipuri viu colorate care poartă mască, pictate manual pe lemn, inspirate dintr-un emoticon.

Inițial, acestea au fost create pentru a aduce puțin umor în perioada aceasta, însă, la scurt timp, au apărut și solicitări, spune creatoarea mărțișoarelor, prof. Persida Negruți: “Până la urmă e nevoie și de umor, am trecut prin multe râzând până la urmă. Ideea aceasta mi s-a părut hazlie, m-am inspirat de la un emoticon cu mască și pictând mărțișoare cu ocazia zilei de 1 martie, am decis să fac câteva, prima dată pentru prieteni, trebuie să ai un oarecare simț al umorului pentru a gusta așa ceva, dar după ce le-am pus pe Facebook am văzut că au avut un mare succes la care nu mă așteptam, în fond lumea râde și merge mai departe, dar chiar am avut și solicitări.”

Mărțișoarele „Anticovid 2021” vor fi disponibile și la târgul de mărțișoare ce va fi organizat în centrul municipiului Târgu Mureş, începând cu data de 26 februarie.