La Podu Iloaiei se reinventează regulamentul CL. Accesul publicului, îngreunat

0
151

Consilierul local PNL Podu Iloaiei, Ioan Alexa, îl acuză pe primarul orașului, Constantin Istrate, că încearcă să blocheze accesul presei și al cetățenilor la ședințele Consiliului Local. Liderul local PNL detaliază modul în care a fost redactat și aprobat regulamentul de funcționare al Consiliului Local.

Potrivit documentului, accesul cetățenilor se face pe baza buletinului, iar presa poate veni la ședințe după completarea unei cereri-tip la primărie, urmând ca aceasta să fie aprobată de primar.

“Nu spune când o semnează, deci clar că nu vor putea participa! Menționez că această cerere e valabilă doar o zi, adică fix în ziua în care este ședința. Accesul presei e permis oriunde, la orice ședință publică a unei instituții publice. Aceesul presei sau acreditarea, în orice localitate și stat normal, se ia pentru întreg anul, nu la proiect. La Podu Iloaiei, se inventează totul. De fapt, nu, la Podu Iloaiei, legea este călcată în picioare! De ce vă e frică domnule primar? Sunt cumva secrete de stat în ședințele noastre? În primul rând, ați devenit și specialist în presă de vă permiteți să insultați presa, a patra putere în stat? Cu cât tupeu să calci în picioare dreptul la informare al oamenilor? Vom sesiza Prefectura, așa cum am mai făcut-o”, a spus Ioan Alexa, președintele PNL Podu Iloaiei.