La Iaşi şi Cluj, aerul va fi purificat cu sisteme cu verdeaţă

0
146

Iașul va fi conectat la un amplu program european ce vizează îmbunătățirea calității aerului prin utilizarea de filtre bio-tehnologice în spațiile urbane poluate.

Primăria din Cluj va demara un proiect de purificare a aerului cu ajutorul unor panouri cu muşchi verzi. Sistemele de purificare sunt dotate cu ventilatoare şi senzori de praf.

Practic, ventilatoarele absorb aerul prin panou iar muşchiul reţine praful eliberând în schimb oxigen. Bugetul local va asigura finanţarea proiectului de aproape 1 milion de lei. Sistemul inteligent City Trees este dotat şi cu conexiuni 5G. Ofertele sunt aşteptate până pe 19 octombrie.

Interesant este faptul că iniţiativa edilililor din Cluj survine la scurt timp după ce primarul Mihai Chirica a făcut public un proiect identic, consemnează Ziarul Evenimentul.

Astfel, Iașul va fi conectat la un amplu program european ce vizează îmbunătățirea calității aerului prin utilizarea de filtre bio-tehnologice în spațiile urbane poluate. Participarea municipiului Iași, în calitate de partener lider, la programul LIFE al Comisiei Europene, a fost aprobată de către consilierii locali în ședința de pe 31 august, iar prin intermediul programului LIFE, municipalitatea ieșeană va achiziționa 10 ansambluri City Tree, o combinație ideală între plante și tehnologia Internet of Things.