Iranieni care vor să învingă Spania: un cioban, un violonist care vorbește 7 limbi și un pasionat de cai

0
337

Spania și Iran se duelează marți seară, de la ora 21:00, într-un meci din Grupa B de la CM 2018. Printre jucătorii iranieni care vor încerca să le facă viața grea spaniolilor se află câțiva cu povești interesante.

Alireza Beiranvand, portarul titular, a fost cioban la oi când era copil. Tatălui său nu-i plăcea fotbalul și în mai multe rânduri i-a rupt echipamentul și mănușile. Iar când a ajuns la Teheran și s-a angajat la un club, a trebuit să doarmă în stradă până a câștigat primii bani.

La polul opus lui e Reza Ghoochannejhad. Atacantul lui Heerenveen a crescut într-o familie ce s-a ocupat de educația lui. Știe să cânte la vioară și poate vorbi șapte limbi: engleză, flamandă, persană, franceză, germană, italiană și portugheză. Iar sora lui vitregă, Sareh Bayat, e actriță la Hollywood.

În fine, Sardar Azmoun, Messi al iranienilor, e un mare pasionat de cai, ca și neamțul Thomas Muller. Are mai mulți acasă, dintre care unul, Serick, a dat numele unui serial-documentar despre aceste patrupede realizat de o importantă actriță iraniană.