Înscriere gratuită în Registrul Donatorilor Voluntari de Celule Stem. Ce avantaje ai?

0
487

Universitatea de Medicină şi Farmacie, alături de Institutul Regional de Oncologie, Centrul Donatorilor Volunatari de Celule Stem Hematopoietice IRO Iaşi şi Societatea Studenţilor Medicinişti, desfăşoară astăzi o conferinţă menită să promoveze înscrierea în Registrul Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice (RNDVCSH).

Manifestarea va avea loc de la ora 16, în Sala de Conferinţe a UMF. Cei interesaţi pot urmări evenimentul online, pe platforma Microsoft Teams. La manifestare vor fi invitaţi dr. Aurora Dragomirişteanu, director RNDVCSH, alături de şef. lucr. dr. Dăscălescu Angela, coordonator Departament Transplant Medular IRO Iaşi, dar şi pacienţi care au beneficiat de transplant medular şi care sunt dispuşi să împărtăşească experienţa lor.

Acţiunea se înscrie în seria activităţilor RNDVCSH/ centrului donatorilor CSH IRO Iaşi de informare a populaţiei despre ce înseamnă să fii donator de celule stem hematopoietice, dar şi de ce este important să se dezvolte o bază naţională de date cu potenţiali donatori.

În urma acestor informări, cei care doresc au posibilitatea să se înscrie în registrul de donatori pentru a putea salva viaţa pacienţilor bolnavi de leucemie, şi care au nevoie de transplant medular. Donarea este simplă, fiind o banală donare de sânge, iar cel care se înscrie în acest registru nu este supus nici unui risc.

Cu prilejul recrutării pentru înscrierea în Registrul Donatorilor Voluntari de CSH, potenţialul viitor donator beneficiază de un set complet de analize. În acest registru se pot înscrie doar persoanele sănătoase cu vârsta cuprinsă între 18 şi 45 de ani.