Inconștiența nu ține cont de pandemie: șoferi ieșeni prinși sub influența alcoolului la volan

0
155

În ciuda restricţiilor, poliţiştii prind ieşeni băuţi la volan ca în vremurile bune, de circulaţie normală. Un bărbat fără permis de conducere și aflat sub influența alcoolului din comuna Popeşti a fost prins de către polițiști în timp ce se afla la volanul unui autoturism.

Bărbatul avea o alcoolemie de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat. “La data de 11 aprilie, poliţiştii oraşului Podu Iloaiei au depistat un bărbat de 32 de ani, din comuna Popeşti, în timp ce conducea un autoturism pe DE 583 în oraşul Podu Iloaiei, fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat, rezultatul fiind de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost prelevate mostre biolgice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, iar în baza probatoriului administrat, la data de 12 aprilie, bărbatul a fost reţinut în baza unei ordonanţe pentru 24 de ore”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Un alt individ prins băut la volan avea o alcoolemie de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost oprit în comuna Cepleniţa, el venind de la Botoşani.

“Poliţiştii oraşului Hârlău au oprit pentru control, pe raza comunei Cepleniţa, un autoturism condus de către un bărbat de 32 de ani, din judeţul Botoşani. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la o unitate medicală, unde însă a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei”, au adăugat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.