Ieșenii dau foc deșeurilor în timpul curățeniei de toamnă. Locuitorii din Zona Metropolitană se plâng de vecinii care poluează

0
403

Polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului intervin tot mai des în cazul ieșenilor care incinerează deșeuri și provoacă poluarea mediului înconjurător, totodată și disconfort vecinilor, în timpul campaniei de curățenie de toamnă, cele mai dese situații fiind întâlnite în zone de la marginea orașului precum Cicoarei sau C.A. Rosetti, scrie bzi.

La nivelul Iașului există tot mai multe situații în care ieșenii care fac curățenia de toamnă în gospodării aleg să incinereze deșeurile, ceea ce provoacă poluarea mediului înconjurător, dar și un mare disconfort vecinilor din apropiere. Astfel de situații se găsesc mai ales în zona caselor de pe raza orașului, acolo unde proprietarii aleg să dea foc deșeurilor compostabile sau altor bunuri pentru a nu mai plăti taxele de salubritate. Astfel de acțiuni sunt realizate zilnic în urma reclamațiilor venite din partea ieșenilor.

„Polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția mediului au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform HCL Iași 54 din 2020 pentru reglementarea normelor privind gospodărirea și instaurarea unui climat de ordine și curățenie în municipiul Iași, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 1.500 lei, numitului S.E., întrucât a fost depistat în timp ce incinera diverse deșeuri pe domeniul public”, au declarat oficialii Poliției Locale Iași.

Zonele Cicoarei și C.A. Rosetti din Iași sunt pline de deșeuri

Cele mai multe reclamații sunt făcute de locuitorii din Zona Metropolitană Iași referitor la vecinii care poluează mediul înconjurător prin incinerarea deșeurilor.

„Polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului au întocmit unei persoane proces-verbal de constatare a contravenției, conform HCL Iași 54 din 2020 pentru reglementarea normelor privind gospodărirea și instaurarea unui climat de ordine și curățenie în municipiul Iași, întrucât a incinerat diverse deșeuri din cauciuc, masă plastică, cartoane, textile și vegetație uscată în zona Păun”, au mai precizat reprezentanții Poliției Locale Iași.

Intervențiile echipelor din cadrul Biroului Protecția Mediului sunt făcute mai ales în zona Bucium, Cicoarei sau C.A. Rosetti. „Polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului au întocmit unei persoane proces-verbal de constatare a contravenției întrucât a incinerat diverse deșeuri din cauciuc, masă plastică, cartoane și textile în zona Cicoarei”, au mai declarat reprezentanții din subordinea municipalității ieșene.