„Iași mai verde” – o campanie inițiată de CJ Iași care va consta în acțiuni de salubrizare și ecologizare a zonelor afectate de abandonarea sau depozitarea ilegală a deșeurilor din județ

0
110

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, a comunicat faptul că în perioada 15 – 25 aprilie, împreună cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubritate Iaşi, va fi implementată campania „Iași Mai Verde” , în cadrul căreia vor fi organizate acțiuni de salubrizare și ecologizare a zonelor afectate de abandonarea sau depozitarea ilegală a deșeurilor din județul Iași.

Mediul înconjurător suntem noi. Modul în care arată astăzi planeta este reflexia acțiunilor noastre. Suntem ultima generație care poate salva mediul până nu e prea târziu. Acționând responsabil, nu doar că vom limita efectele schimbărilor climatice și conserva resursele planetei, dar vom servi drept exemplu pentru generațiile viitoare, care pot lua ca reper acțiunile noastre „prietenoase cu mediul” ca mod de a-și defini propria relație cu mediul înconjurător. Îmi doresc ca un astfel de exemplu să fie și administrația județeană, de aceea, am inițiat campania « Iași Mai Verde », în parteneriat cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubritate Iaşi.În perioada 15 – 25 aprilie, vom organiza campanii de salubrizare și ecologizare a zonelor afectate de abandonarea sau depozitarea ilegală a deșeurilor din județul Iași.” – a comunicat Costel Alexe.

De asemenea, acesta a precizat faptul a fost făcut un apel pentru implicarea în acest demers către toate UAT-urile din județul Iași să se implice în acest demers, „pentru că implicarea colectivă este cea mai bună soluție la această problemă globală, iar în același timp, comunitățile își cunosc cel mai bine problemele locale și știu unde este nevoie urgentă de intervenție”.

Vom susține implementarea acestor tipuri de campanii cel puțin de două ori pe an, pentru că e nevoie să repetăm cât mai des comportamentul responsabil față de mediu, până vom transforma această atitudine într-un stil de viață. Efectele implicării în număr cât mai mare pot fi egale cu acțiunile noastre zilnice individuale. Sper să văd interes din partea tuturor UAT-urilor față de această inițiativă și o implicare cât mai mare din partea ieșenilor. Haideți să devenim cei mai buni prieteni ai mediului și să facem un #IașiMaiVerde” – și-a încheiat mesajul Președintele Consiliului Județean Iași.