Gimnastică artistică: Maria Ceplinschi s-a calificat în finalele de la individual compus şi sol la Mondiale

0
203

Sportiva română Maria Ceplinschi, în vârstă de 16 ani, s-a calificat în finalele de la individual compus şi sol la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică de la Kitakyushu (Japonia), marţi, odată cu încheierea concursului feminin de calificare.

Mara este finalistă! La 16 ani, după un an greu, Maria Ceplinschi s-a calificat la individual compus (cu al 20 lea rezultat – 50.399) și la sol (al 7 lea punctaj-13.300), la Campionatele Mondiale de la Kitakyushu (Japonia).
Maria Ceplinschi face parte din proiectul “Țară, țară vrem campioane”, coordonat de Mariana Bitang și de Octavian Belu și finanțat de OMV Petrom.
Felicitări Mara, felicitări antrenorului Lucian Sandu și colectivului tehnic de la Deva.
Succes lui Marian Dragulescu mâine în calificări!
” – este mesajul transmis de Federația Română de Gimnastică.

Maria Ceplinschi s-a calificat la individual compus cu al 20-lea rezultat, 50,399 puncte (13,700 la sărituri, 12,333 la paralele, 11,066 bârnă şi 13,300 la sol).

Cel mai bun punctaj l-a avut rusoaica Anghelina Melnikova, 57,065 puncte, urmată de americancele Leanne Wong, 55,749 puncte, şi Kayla di Cello, 55,700.

Ceplinschi, care face parte din proiectul “Ţară, ţară vrem campioane”, coordonat de Mariana Bitang şi de Octavian Belu, a prins şi finala de la sol (13,300), cu a opta notă (însă a fost devansată de trei japoneze). La paralele a încheiat calificările pe 34, iar la bârnă a fost a 56-a.

Calificările masculine se desfăşoară marţi şi miercuri, Marian Drăgulescu urmând să evolueze miercuri la sărituri.

Finala feminină la individual compus este programată joi, iar cea de la sol se va desfăşura duminică, potrivit informațiilor transmise de Agerpres.ro.