GALERIE FOTO Coreea de Nord și-a sărbătorit aniversarea cu o bizară paradă nocturnă – în loc de rachete, au fost aduși oameni în costume de protecție

0
221
Credit line: Profimedia

Coreea de Nord a sărbătorit împlinirea a 73 de ani de la fondarea statului cu o bizară paradă militară pe timp de noapte, conform presei de stat care a publicat fotografii cu mii de oameni mărșăluind prin capitala nord-coreeană în costume speciale de protecție, relatează Reuters.

Dictatorul nord-coreean, Kim Jong-un a participat la eveniment. Forțele de securitate și paramilitare nord-coreene au mers în marș din piața Kim Ir-sen, începând de la miezul nopții, o alegere bizară de moment pentru o paradă militară, însă nu fără precedent.

Gazeta oficială a Partidului Muncitorilor Coreeni a publicat fotografii cu oamenii îmbrăcați în costume speciale antichimice și antiradiologice cu măști de oxigen, stând aliniați pentru paradă.

O altă particularitate a paradei de noapte de la Phenian este că, de această dată, regimul nu a menționat prezența rachetelor la paradă și nici nu a afișat vreuna, iar Kim nu a susținut vreun discurs, spre deosebire de anul trecut, când Coreea de Nord a arătat pentru prima oară o serie de rachete balistice intercontinentale.

„Rândurile oamenilor din ministerul sănătății publice și prevenirii epidemiilor au fost pline de entuziasm patriotic pentru a afișa avantajele sistemului socialist în toată lumea, protejând în același timp siguranța țării și pe oamenii ei de pandemia mondială”, a transmis agenția nord-coreeană.

Până acum, Coreea de Nord nu a confirmat niciun caz de îmbolnăvire cu Covid-19, deși și-a închis granițele și a impus măsuri deosebit de severe. Recent, regimul Kim a refuzat mai multe livrări de vaccinuri anti-Covid.