FOTO Două trenuri, unul cu fier vechi şi celălat cu ciment, s-au izbit violent în gară la Feteşti

0
156

Noaptea trecută, în jurul orei 23:45, pompierii militari, din cadrul Staţiei Feteşti, au fost solicitaţi prin apel 112 să intervină la un accident feroviar produs în urma coliziunii a două trenuri. Salvatorii s-au deplasat la faţa locului cu o autospecială de stingere şi un echipaj SMURD, în sprijin sosind şi un echipaj SAJ Ialomiţa.

Nu sunt victime, doar pagube materiale, în urma coliziunii dintre locomotiva trenului care circula şi o alta garnitură ce era staţionată. Unul din trenuri era încărcat cu fier vechi iar celălalt cu ciment. Locomotiva şi cinci vagoane au căzut de pe linii. Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că magistrala Bucureşti – Constanţa este blocată în staţia CF Feteşti, pe ambele sensuri de circulaţie, din cauza tamponării a două trenuri private de marfă.

Menţionăm faptul că un tren privat de marfă, care era garat la linia II, în staţia CF Feteşti, a fost tamponat de un al doilea tren privat de marfă, care a depăţit semnalul de OPRIRE de la intrare în staţie, şi a intrat în trenul garat. În urma tamponării, 4 vagoane din compunerea primului tren de marfă au deraiat, iar din cel de-al doilea tren au deraiat 14 vagoane, iar locomotiva s-a răsturnat.

Din cauza acestui eveniment feroviar, traficul feroviar pe raza staţiei Feteşti, atât spre Bărăganu, cât şi spre Movila este blocată.

Precizăm faptul că, pentru asigurarea legăturii cu staţiunile de pe Litoral, trenurile de călători care tranzitează Bucureștiul vor circula pe ruta deviată prin Feteşti – Movila – Tăndărei, cu tracţiune Diesel, iar restul garniturilor pe ruta Ploieşti – Buzău – Făurei – Feteşti.

Puteți citi amănunte pe ziuadeconstanta.ro