Fostul antrenor al Simonei Halep: “N-a jucat niciodată cum a făcut-o cu Muguruza. E momentul să câștige un Grand Slam!”

0
275

Adrian Marcu, unul dintre foștii antrenori ai Simonei Halep, a vorbit la superlativ despre liderul mondial după victoria categorică reușită în semifinale în fața Garbinei Muguruza, scor 6-1, 6-4. Marcu e convins că Simona va reuși să-și adjudece trofeul de la Paris în finala cu Sloane Stephens.

Simona Halep dispută sâmbătă, de la ora 16:00, marea finală cu Sloane Stephens.

“N-a jucat niciodată precum a făcut-o în meciul cu Muguruza. Cred că e momentul să câștige un turneu de Mare Șlem.  A fost un meci extraordinar, Muguruza juca foarte bine, după cum am văzut în meciul cu Sharapova. Iberica a încercat să-și impună jocul, dar nu a reușit. Halep a împins-o pe Muguruza în spate, ceea ce nu e foarte ușor. Am văzut că Muguruza avea o față în care nu îi venea să creadă ce se întâmplă. Muguruza s-a gândit că Simona va juca doar la siguranță, dar Simona a jucat foarte agresiv, iar ea nu s-a așteptat la acest lucru. De asta înfrângerea a fost și mai dureroasă pentru Muguruza“, a declarat Marcu.

Antrenorul a vorbit și despre finala de sâmbătă cu Sloane Stephens. Acesta a remarcat că atitudinea Simonei Halep e schimbată în mod pozitiv și o vede pe fosta sa elevă pregătită pentru câștigarea primului turneu major al carierei.

“Nu cred că Stephens poate veni cu vreo mare surpriză în finală. Va fi totuși alt joc. Muguruza joacă puternic, iar Stephens joacă puțin altfel. Are o viteză în lovitură mare, lovește bine, greșește foarte puțin, mai joacă și la fileu, mai pune și scurte. Va fi un meci diferit, unul dificil pentru Simona. Jucând mult mai mult pe zgură în carieră și având celelalte finale în spate este favorită, dar va fi un meci dificil. S-au schimbat lucruri în atitudinea Simonei. În ultima perioadă a fost mai indulgentă cu ea, nu s-a mai enervat la fel cum o făcea altădată. Nu a fost așa de dură cu ea și a trecut mai ușor peste momentele în care pierdea firul meciurilor. Spre sfârșit, în meciul cu Muguruza, nu și-a pierdut cumpătul, deși scorul era foarte strâns. Contează și meciurile directe, dar mai important e meciul de mâine.

Nivelul ei e mult mai bun ca în ianuarie, la Australian Open, și cred că va reuși să câștige.”, a declarat Adrian Marcu, la Pro X.

Adrian Marcu și Simona Halep au colaborat în a doua parte a anului 2013, când jucătoarea noastră a câștigat turneele de la New Haven, Moscova și Sofia.