Firmele lui Maricel Popa (PSD) cârpesc spitalul mobil COVID, dezastrul de 14 milioane de euro de la Iași

0
633

Cum este posibil să cheltui 14 milioane euro din bani publici pentru un spital Covid nou-nouț și să nu-l poți folosi, în condițiile în care, în România, pacienții infectați cu coronavirus mor deoarece nu mai sunt locuri la ATI? Firmele lui Maricel Popa (PSD) câștigă bani de aici, consemnează Newsweek.ro.

Maricel Popa, fostul șef al CJ Iași, cel care a inițiat achizitia spitalului modular (din containere) de la Lețcani, lângă Iași, nu vrea să răspundă la întrebare, mai relatează aceștia.

Spitalul a fost închis la începutul acestui an în urma unor deficiențe constatate la instalația de încălzire, instalația sanitară și cea electrică. 

Ministerul Sănătății a afectuat între timp un control și a constatat că spitalul nu poate fi folosit până când nu se efectuează reparațiile necesare. Mai mult decât atât, în condițiile în care această afacere este investigată de DNA, în această perioadă Maricel Popa vrea să ascundă mizeria sub preș, arată publicația Dezvăluirea

Astfel, la mijlocul lunii martie, niște ingineri care coordonează departamentele de reparații și întreținere din grupul de firme Omega Tehnoton au intrat cu mașinile de serviciu în Spitalul Covid de la Lețcani. Aceștia au motivat că se ocupă de reparații. Vorbim, de exemplu, despre un domn Săndulache, care a intrat pe data de 25 și s-a recomandat a fi de la Omega Tehnoton, spunând apoi că a venit să se ocupe de instalația de aer condiționat.

De asemenea, a mai intrat în spital un domn L. Hodea, care s-a recomandat a fi specialist în climatologie la Omega Tehnoton, dar și Tudor Ambrus de la ALDP SA, o altă firmă a lui Maricel Popa. Aceștia din urmă au fost văzuți intrând împreuna cu Alina Popa, șefa Euronest (asociația prin intermediul căreia CJ Iași și CJ Neamț au cumpărat spitalul).

Mai mult, mașinile care au intrat pe poarta spitalului sunt înmatriculate la firmele din grupul Omega Tehnoton și au numere cum ar fi IS 26 MEG, IS 66 ADP etc.