Festivalul de Film Sundance şi-a desemnat câştigătorii

0
500

Drama cinematografică intitulată “Coda” a câștigat premiile de top la Festivalul de Film Sundance 2021, conform DEUTSCHLANDFUNK.

Filmul regizorului american Sian Heder a primit nu numai marele premiu al juriului, ci și premiul publicului, precum și premii pentru regie și distribuție. Britanica Emilia Jones (18 ani) joacă rolul unei fete care crește într-o familie în care părinții sunt surzi. Câștigătorii au fost anunțați printr-un eveniment virtual, deoarece Festivalul de Film Sundance, care s-a desfăşurat în perioada 29 ianuarie – 3 februarie, anul acesta a fost numai online din cauza pandemiei de coronavirus.

Premiul juriului și al publicului pentru cel mai bun documentar a revenit filmului “Summer Of Soul”. La categoria ”Cinema Mondial”, regizoarea Blerta Basholli a câștigat trei premii pentru ”Hive” (juriu, public și regizor). Filmul descrie soarta dificilă a unei femei singure, după ce soțul ei a dispărut în războiul din Kosovo.

La Festivalul de Film Sundance au fost prezentate online producții din 29 de țări, inclusiv coproducția germano-italiană-daneză ”The Human Factor”. Sundance este cel mai mare festival de film independent din Statele Unite ale Americii şi este organizat anual, din 1978, de Sundance Institute, în Utah.