Fără drumuri de pământ în județul Iași – a fost semnat contractul pentru modernizarea DJ 244D Coropceni -Ciortești – Dolhești – Limita cu județul Vaslui

0
137

Preşedintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, a informat prin intermediul unei postări de pe pagina sa de Facebook că, în decursul zilei de miercuri, 28 aprilie 2021, a fost parcurs un pas important în ceea ce privește modernizarea infrastructurii rutiere din județul Iași. Este vorba despre semnarea contractului pentru modernizarea drumului DJ 244D Coropceni – Ciortești – Dolhești – Limita cu județul Vaslui, un obiectiv ignorat de fosta administrație a județului, după cum amintește primarul comunei Ciortești, Alina Apostol.

Fără drumuri de pământ în județul Iași. Este un obiectiv pe care ni l-am asumat și am încredere că pas cu pas, prin dedicare și efort comun din partea autorităților județene și locale, vom reuși să creăm o infrastructură modernă. Astăzi (n. r. 28 aprilie) am mai făcut un pas către îndeplinirea acestui obiectiv prin semnarea contractului pentru modernizarea DJ 244D. Investim astfel încă 20 de milioane de lei în dezvoltarea infrastructurii județene. Am transmis și contractantului cât de important este să ne încadrăm în termenul de execuție pentru ca locuitorii județului să aibă un drum nou până la finalul anului. Trebuie să privim acest obiectiv și celelalte asemenea lui ca pe mai mult decât ca o simplă modernizare a unui drum județean. Este, de fapt, o oportunitate pentru localități de a fi mai conectate cu centrul urban, de a asigura mobilitatea cetățenilor și, practic, dezvoltarea socială și economică a comunităților” – a transmis Costel Alexe.

De asemenea, acesta a felicitat-o pe Alina Apostol, Primarul Comunei Ciortești, pentru determinarea cu care susține proiectele comunității sale.

Astăzi (n.r. 28 aprilie) scriem istorie bună pentru Ciortești! Am fost prezentă la semnarea contractului de lucrări pentru drumul județean DJ244D Coropceni -Ciortești -Dolhești-Limita cu județul Vaslui, care leagă Ciortești, Dolhești și Huși, de Iași.

În octombrie 2019 am inițiat un protest pentru reabilitarea DJ244D alături de Asociația Bunești-Averești, la vremea aceea în presă apăreau declarații ale fostei conduceri a Consiliului Județean Iași că îmi doresc locul de deputat și că sunt în campanie electorală.

S-au asfaltat drumuri pe Valea Prutului paralel cu drumul național, însă pentru un drum care ne chinuie de atâția ani au fost puși pumni în gură și am simțit disprețul autorităților față de oameni!

Au trecut alegerile, după cum bine știți, sunt tot primarul dumneavoastră și am continuat să lupt pentru același țel… asfaltul e negru, nu are culoare politică și trebuie pus pe drumurile care chiar au nevoie!

Au trecut alegerile și Slavă Domnului declarația mea de atunci s-a concretizat! Președintele Costel Alexe a reușit în 4 luni de mandat să adjudece un constructor pentru cei 11,8 km de drum județean DJ244D, care arată catastrofal și sunt de o importanță deosebită pentru comuna Ciortești și nu numai!

Se POATE! Îi mulțumesc domnului director Ing. Ciucan Ciprian pentru colaborare, am regăsit profesionalism și implicare în toate solicitările noastre.

Dragilor, asta înseamnă cu adevărat administrație, atât Președintele Consiliului Județean Iași Costel Alexe, cât și Vicepreședintele Sorin Afloarei au venit, au văzut, dar și mai important au acționat! ” – și-a încheiat mesajul Alina Apostol.