Două proiecte de maximă importanţă pentru judeţul Iaşi, adoptate în prima şedinţă CJ din acest an

0
281

Consiliul Judeţean Iaşi a adoptat, în unanimitate, dpuă proiecte importante în cadrul şedinţei extraordinare de astăzi, prima din 2021.

Primul dintre ele priveşte aprobarea realizării obiectivului de investiții “Construirea şi dotarea Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară – Iaşi”, a notei Conceptuale, a temei de proiectare, precum și a valorii estimate (17,1 milioane lei) pentru realizarea documentațiilor tehnico – economice pe faze de proiectare, respectiv alocarea fondurilor necesare realizării documentaţiei.

Al doilea proiect este legat de înfiinţarea centurii uşoare de ocolire a municipiului Iaşi. În cazul acestui proiect, aleşii au aprobat acordul de parteneriat în vederea realizării proiectului „Sprijin la nivelul regiunii Nord-Est pentru pregătirea de proiecte finanțate din perioada de programare 2021-2027 pe domeniile de mobilitate urbană, regenerare urbană, centre de agrement/baze turistice (tabere școlare), infrastructură și servicii publice de turism, inclusiv obiectivele de patrimoniu cu potențial turistic și infrastructură rutieră de interes județean, inclusiv variante ocolitoare și/sau drumuri de legătura”, prin care se va finanța elaborarea documentației tehnico –economice aferentă proiectului menţionat.

“Aşa cum am declarat încă de la preluarea mandatului, vrem să recuperăm tot acest timp pierdut, pentru că suntem într-o cursă contra-cronometru în toate aceste demersuri în vederea depunerii documentaţiei spre finanţare prin PNRR (nr – Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă) astfel încât să realizăm Institutului Regional de Medicină Cardiovascular. Sunt patru actori implicaţi în acest proiect, respectiv Consiliul Judeţean Iaşi, Primăria Miroslava, Institutul de Boli Cardiovasculare şi Ministerul Sănătăţii. În cazul celui de-al doilea proiect, a şoselei ocolitoare a municipiului Iaşi, un proiect dorit de toate comunităţile din zona Metropolitană, vreau să cred că vom primi finanţare europeană prin POAT iar în viitorul nu foarte îndepărtat să demarăm lucrările efective “, a declarat Costel Alexe, preşedintele CJ Iaşi.