DOCUMENT Declarație Comună semnată, la Chișinău, de Klaus Iohannis și Maia Sandu: Locul firesc al Republicii Moldova se află în familia europeană

0
88

Președinții României și Republicii Moldova, Klaus Iohannis și Maia Sandu, au adoptat marți, la Chișinău, o Declarație comună destinată consolidării parteneriatului strategic bilateral, liderii de ambele maluri ale Prutului reafirmând relația specială dintre București și Chișinău la aniversarea, în 2020, a zece ani de la semnarea Parteneriatului Strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova, precum și angajamentul Republicii Moldova de a urma parcursul european și de a implementa reformele democratice necesare în acest sens, conform CaleaEuropeană.ro.

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat la Chişinău, unde l-a primit pe Klaus Iohannis, că din acest moment începe “o nouă etapă în cooperarea bilaterală” cu România. La rândul său, Klaus Iohannis a subliniat că România este și va rămâne prietenul sincer și principalul partener al cetățenilor Republicii Moldova, consemnează Digi24.ro.

În acest sens, el a anunțat un nou pachet de sprijin din partea țării noastre care include până la 200.000 de doze de vaccin anti-Covid.

Declarațiile celor doi șefi de stat pot fi urmărite AICI.

De asemenea, documentul Declarației comune a Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, și a Președintelui Republicii Moldova, doamna Maia Sandu (Chișinău, 29 decembrie 2020) poate fi consultat AICI.