Disputa internă în USR Iași continuă: Senatorul Lungu îi reproșează lui Chichirău că nu și-a prăfuit condurii prin organizațiile din mediul rural

0
134

Scriitorul Dan Lungu, senator și membru al USR Iași, a acuzat-o pe șefa organizației, Cosette Chichirău, că a folosit „metoda autobuzului” pentru a influența alegerile interne care au desemnat candidații alianței USR-PLUS la alegerile parlamentarele programate în 6 decembrie.

În replică, Chichirău l-a acuzat pe senator că nu s-a implicat în campania electorală de la alegerile locale.

„Alegerile interne din cadrul oricărui partid provoacă multe emoții și atrag oportuniști care aleargă după funcții. În lunile dinaintea alegerilor locale, am organizat zeci, poate sute de evenimente, cu scopul de a câștiga Primăria Iași. Domnul Lungu nu a fost prezent la nici unul. Sute de candidați, membri simpli și simpatizanți au contribuit cu aproximativ 700.000 de lei la campania din Județul Iași. Domnul Lungu nu a contribuit cu niciun leu. În mod evident, membrii au sancționat la votul intern lipsa completă de implicare a domnului Lungu”, a declarat Chichirău pentru G4Media.ro.

Dan Lungu s-a arătat revoltat de comentariul Cosettei Chichirău, subliniind că aceasta minte și că ea este cea care nu s-a implicat deloc în problemele filialelor din mediul rural: „în comune, doamna n-a catadicsit să-și prăfuiască condurii”.

„Citesc declarația lui Cosette Chichirău despre presupusa mea lipsa de implicare în campanie și mă crucesc cu câtă naturalețe minte această doamnă. Eu împreună cu soția am făcut împrumuturi către partid cu condiția de a fi direcționate către candidații din rural lipsiți de mijloace materiale, o pot dovedi oricând cu contracte. În timp ce în campania de pe municipiu se băgau bani cu nemiluita, filialele din rural erau cu totul neglijate. Dincolo de fonduri, în precampanie și campanie de cel puțin două ori pe săptămână a am fost prezent la filialele din județ pentru a da o mână de ajutor, oricine mi-a putut urmări activitatea pe pagina de FB. Las deoparte munca de patru ani de a duce cărți în bibliotecile din județ, peste 17.500 de volume în 35 de comune, acolo unde doamna n-a catadicsit să-și prăfuiască condurii. Scandalurile de la București nu țin loc de muncă în teritoriu cparlamentar. Restul sunt vorbe de clacă”, a transmis Dan Lungu pentru G4Media.