Dezastrul administrației Pantazi – realitatea din teren prezentată de Marius Pintilie

0
1467

Municipiul Pașcani se confruntă cu multe probleme generate de actuala administrație Pantazi și de Partidul Social Democrat.

Realitatea din teren este prezentată de Marius Pintilie, candidatul PNL pentru primăria Pașcani. Acesta s-a hotărât să prezinte fără menajamente realitatea dezolantă a municipiului său, sătul fiind de promisiunile neonorate ale actualei admistrații sau de acțiunile îndreptate chiar împotriva cetățenilor. Un bun exemplu în acest sens îl reprezintă proiectul inițiat de primarul Dumitru Pantazi prin care se dorea majorarea prețului la apă – consilierii locali PNL au votat împotriva acestui proiect, însă argumentele aduse de aceștia au fost ignorate.

Marius Pintilie este un liberal care cunoaște în amănunt problemele orașului și care, alături de colegii săi, a inițiat demersuri pentru a le îndrepta, însă a fost întâmpinat de rezistența actualului primar.

Președintele #PNLPașcani, Marius Pintilie solicită amplasarea unor coșuri de baschet suplimentare și trasarea marcajelor…

Gepostet von PNL Pașcani am Freitag, 10. Juli 2020

Problemele tuturor pășcănenilor erau cunoscute, însă când candidatul PNL la funcția de primar al municiului Pașcani Marius Pintilie a început campania de informare pentru alegeri și a avut ocazia să discute pe larg cu cetățenii a realizat că nemulțumirea acestora a atins cote maxime. Astfel că “cele câteva lopeți de prundiș electoral, întins înainte de alegeri, nu mai păcălesc pe nimeni” – constată echipa PNL Pașcani în urma deplasării în suburbia Gâștești.

Nici în cartierul Aerodrom lucrurile nu au stat diferit, imaginile străzilor și zonelor verzi fiind dezolante, unele asemănătoare cu cele de prin satele îndepărtate de civilizație. Echipa PNL Pașcani spune că există “un contrast puternic între casele cochete, curțile îngrijite și vegetația ce umple aproape complet trotuarele (acolo unde există) și străzile neasfaltate”, iar aproape toți din cei cu care s-a discutat sunt total nemulțumiți de lipsa utilităților, lipsa asfaltului de pe străzi și, mai ales, că din patru în patru ani sunt mințiți cu promisiuni electorale.

Unul din locatari a ținut să le precizeze că și dna viceprimar, care este vecină cu dumnealui, este “total nemulțumită de situație”, dar aceasta a promis că în următorul mandat “or să ajungă investițiile de la Apa Vital și toate problemele vor fi rezolvate”. Surprinzător sau nu, spune Marius Pintilie, în acea zi se punea covor asfaltic pe strada Aleea Calea Iașului, “Unii sunt norocoși și în acest mandat!” – constată acesta.

Oamenii din Pașcani nu își doresc decât normalitate și corectitudine, “Ei așteaptă respect, implicare și condiții decente de trai : canalizare, gaz, drumuri, curățenie. Vor, pe bună dreptate, să simtă că fac parte dintr-un municipiu, nu dintr-un sat uitat de lume” – constată echipa PNL Pașcani după ce aceștia s-au deplasat la Blăgești, pe străzile Avram Iancu, Mărășești și Râpa Galbenă, pe drumuri prăfuite și uitate de administrația locală. Acolo, “Pe lângă tinerii de ispravă care ne-au dat încredere că merită să mergem înainte pentru a schimba lucrurile, oamenii sunt dezamăgiți și s-au săturat de promisiunile PSD neonorate” – comunică aceștia.

Imaginile dezolante din Pașcani cu străzi neasfaltate, copaci netoaletați, vegetație crescută prin trotuarele și bordurile sparte sunt prezente, din păcate, în tot municipiul, candidatul Marius Pintilie fiind sfătuit: “să nu faci ca Pantazi”. Cetățenii nu mai au nicio sperantă de la actuala administrație și își doresc o schimbare pentru Pașcani.

Marius Pintilie și consilierii locali PNL au fost invitați de cetățenii nemulțumiți, pe străzile Libertății și Matei Basarab, din Boșteni. Nemulțumirile acestora s-au dovedit a fi întemeiate: străzile fiind foarte degradate, șanțurile colmatate, iar de fiecare dată când plouă, apa le inundă curțile.

Acum, cu câteva săptămâni înainte de alegeri, primarul Pantazi s-a apucat de asfaltat strada Libertății, dar nu integral. Vor rămâne nelucrați 70 m din stradă, pentru 7 case.


Cetățenii au încercat să vorbească cu primarul, dar acesta le-a transmis că nu mai are bani. Astfel că rămân neasfaltați și 30 de metri din strada Matei Basarab, pe care sunt construite 5 case.


“Facem o solicitare către dl. primar Pantazi să găsească o soluție legală și pentru acești cetățeni, care au o problemă serioasă de infrastructură stradală!


Putem face multe observații la modul în care înțelege dl primar Pantazi să administreze banii publici, dar dacă tot s-a angajat la unele lucrări de campanie să nu le facă doar de imagine.


D-le Pantazi, acolo unde ați rupt șanțurile pentru a întra cu utilajele agricole, sunteți invitat să le refaceți. Este una din cauzele inundării străzii și a curților cetățenilor de pe Matei Basarab”
– comunică echipa PNL Pașcani.