Deputatul ieșean PSD, Silviu Macovei, reclamă declarațiile lui Teodorovici

0
352

Silviu Macovei, deputat PSD, nu este de acord cu declarațiile Ministrului Eugen Teodorovici privind restricționarea oamenilor de a munci în străinătate.

Silviu Macovei a propus în plenul Camerei Deputaților ca în anul Centenarului Marii Uniri România să aibă ca obiectiv naţional convingerea a cât mai multor români din Diaspora să se întoarcă acasă.

”Deputatul Silviu Macovei afirmă că soluţia problemei reîntoarcerii românilor plecaţi în străinătate ţine de o abordare mai complexă decât restrângerea drepturilor lor la muncă şi liberă circulaţie. Pe lângă faptul că acestea sunt drepturi fundamentale garantate de Uniunea Europeană din care facem parte, nu poţi să obligi pe nimeni să stea într-o ţară în care nu doreşte să stea. Dacă românii vor avea condiţii decente de trai şi vor ajunge să creadă în viitorul României, se vor întoarce singuri acasă.” se arată într-un comunicat de presă.

Nu este prima dată când membrii PSD atacă diaspora și încearcă impunerea unor reguli stricte pentru românii care muncesc în străinătate. Niculae Bădălău a adus cuvinte jignitoarea diasporei în această vară în cadrul unei petreceri de familii. Acesta a fost filmat, iar video-ul a devenit viral pe internet.