D.I.C.E. (Distractiv – Interactiv – Creativ – Educativ): atelierul de pictură „Arta peisajului” la Palatul Culturii din Iași

0
194

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași, prin Secția Relații publice, marketing, logistică, proiecte, programe, cu sprijinul activ al Muzeului de Artă de la Palatul Culturii din Iași, organizează începând cu data de 18 ianuarie 2022, un nou proiect educațional marca D.I.C.E. (Distractiv – Interactiv – Creativ – Educativ): atelierul de pictură „Arta peisajului”.

D.I.C.E. (Distractiv - Interactiv - Creativ - Educativ):  atelierul de pictură „Arta peisajului”

În prima parte a acestui atelier, participanții sunt puși în legătură directă cu creaţia artistică peisagistică a unor renumiți pictori români precum: Ștefan Luchian, Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza și Theodor Pallady, ale căror lucrări sunt etalate pe simezele muzeului, în cadrul expoziției „Maeștrii picturii românești în patrimoniul Muzeului de Artă Iași”. După vizitarea acestei expoziții, participanții vor putea da curs inspirației și creativității artistice realizând propriile lor opere, într-un mediu relaxant și prietenos pe care îl vor descoperi în Sala de Educație Muzeală de la Palatul Culturii. Organizatorii vor pune la dispoziție toate materialele necesare realizării acestor picturi, pe care le vor putea lua acasă, reprezentând o amintire frumoasă în timp.

La atelierul, care durează aproximativ 90 de minute, pot participa maxim 10 persoane, iar prețul unui bilet este de 15 lei, activitatea desfășurându-se în condiții de siguranță sanitară, conform normele sanitare în vigoare, aplicabile și în instituțiile publice. Programările se pot face la numărul de telefon 0232.275.979, interior 116, prin mesaj privat pe pagina Atelierele DICE.