COVID-19: Medicii militari români aflați în misiune în SUA, elogiați de guvernatorul statului Alabama

0
274

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a avut joi, 4 iunie 2020, o convorbire telefonică cu guvernatorul statului Alabama, Kay Ivey, pentru a saluta împreună efortul medicilor și specialiștilor români veniți în statul american în cadrul unei misiuni de sprijin și cooperare în gestionarea epidemiei COVID-19, informează un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

Guvernatorul Kay Ivey a exprimat recunoștința profundă a statului Alabama pentru gestul de prietenie și solidaritate al României, apreciind inițiativa autorităților române și în mod special dedicația membrilor echipei medicale române, însoțiți de reprezentanții militari ai Ambasadei României. Ea a exprimat de asemenea satisfacția pentru modul în care statul Alabama și Romania cooperează în cadrul parteneriatului bilateral, semn al unei relații consolidate și al unei prietenii strânse între Statele Unite și țara noastră.

Ambasadorul George Maior a transmis la rândul său aprecierea pentru realizarea acestei misiuni românești inedite în spațiul american, care pune în valoare expertiza medicilor și specialiștilor români dar și importanța instrumentelor de cooperare din cadrul parteneriatului strategic româno-american.

“Este fără discuție un gest care nu va fi uitat și care reprezintă trăsătura definitorie a caracterului pe care este construit acest parteneriat și demonstrează solidaritatea în această perioadă dificilă prin care trecem”, consideră ambasadorul român.

Kay Ivey, guvernator republican al statului Alabama, are o îndelungată activitate politică și civică, fiind un puternic susținător al parteneriatului dintre Romania și statul Alabama. În anul 2018, guvernatorul Ivey a emis o proclamație de felicitare a României pentru aniversarea Centenarului Marii Uniri.
În noiembrie 2019, ambasadorul George Cristian Maior a efectuat o vizită în statul Alabama, ocazie cu care autoritățile statului Alabama au proclamat ziua de 1 noiembrie drept “Ziua Cooperării Alabama-România”.