Costel Alexe, preşedintele PNL Iaşi: “38% din şcoli au toaletă în curte şi numai 20% au biblioteci”

0
329

Costel Alexe, preşedinte PNL Iaşi, în cadrul Forumului Educaţiei, organizat la Iaşi:

“Tema educaţiei este una foarte importantă pentru noi toţi pentru că observăm asta în fiecare zi! Observăm asta în şcoli, observăm asta în stradă şi, din păcate, pentru societatea românească, această problemă este sesizată de tot mai mulţi români în sondajele de opinie şi cercetări sociologice. În mod normal, educaţia ar trebui să răspundă nevoilor actuale şi, mai ales, provocărilor generaţiilor viitoare!
Suntem în situaţia în care, astăzi, Partidul Naţional Liberal sprijină în mod ferm şi public proiectul Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, iniţiativa România Educată” Astăzi, avem atât de multe probleme încât educaţia este singura în măsură care ar putea să ofere rezolvare acestora.

Voi da câteva cifre ca împreună să înţelegem că avem multe lucruri de făcut:
– aproape 40% din copiii României sunt analfabeţi funcţionali, adică citesc dar la finalul căruia nu înţeleg nimic
– cheltuielile statului cu învăţământul preuniversitar reprezintă doar 0,7% din PIB, în condiţiile în care media Uniunii Europene este de 1,5%
– 38% dintre unităţile de învăţământ încă sunt cu toaletele în curte
– doar 20% din unităţile de învăţământ din România au o bibliotecă
– 52% dintre tinerii pe care dorim să îi pregătim pentru o lume digitală au acces la internet

Prin proiectul România Educată, proiect care a beneficiat de sute de dezbateri în întreaga ţară, vom reuşi să implementăm soluţiile rezolvării acestei crize a învăţământului românesc, pentru că şcoala românească nu este despre noi, este despre viitorul copiilor noştri!”