Costel Alexe, despre Spitalul Covid de la Lețcani: „Cine a greșit va plăti atât administrativ, cât și penal!”

0
950

Împreună cu Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, cu Prefectul Județului Iași, Marian Grigoraș și cu Primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, președintele ales al Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, a avut o serie de întâlniri de lucru cu instituțiile din subordinea Ministerului Sănătății, Consiliului Județean Iași și ale Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor pentru a clarifica aspectele ce țin de obținerea avizelor și operaționalizarea Spitalului Covid de la Lețcani.

„Este uluitor cum abia ieri (n. r. 2 octombrie), la câteva săptămâni de la «inaugurare» , s-a solicitat un aviz de la Apele Române și Agenția pentru Protecția Mediului în condițiile în care în campanie s-a lansat un fake news grosolan că aș fi obstrucționat avizarea spitalului.

Vă promit că voi clarifica cât mai rapid o altă situație pe care o găsesc strigătoare la cer: deși în caietul de sarcini s-a plătit peste 13 milioane de euro pentru un spital funcțional cu peste 250 de paturi, cu greu astăzi s-ar putea operaționaliza undeva la 28 spre 40 de paturi” – a declarat Costel Alexe.

De asemenea, acesta a transmis că:

„Sănătatea nu are culoare politică și le transmit și pe această cale un mesaj clar tuturor celor au folosit timp de 6 luni acest spital ca armă politică și temă de campanie: cine a greșit va plăti atât administrativ, cât și penal!”