Costel Alexe anunță vești bune pentru Iași: Guvernul PNL va susține cu 6 milioane de lei activitatea Aeroportului Internațional Iași

0
749

Într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook, Costel Alexe, Președintele Consiliului Județean Iași, a anunțat faptul că Guvernul PNL va susține Aeroportul Internațional Iași cu 6 milioane de lei, dat fiind faptul că activitatea sa a fost afectată de pandemie.

Astfel, “Comisia Europeană a aprobat solicitarea Guvernului PNL, condus de Ludovic Orban, pentru acordarea unor ajutoare de stat aeroporturilor regionale pentru pierderile înregistrate în perioada martie-iunie 2020, ca urmare a pandemiei” – comunică Costel Alexe.

Acesta explică că măsura se încadrează în politica Guvernului României de sprijin acordat companiilor afectate de criză, pentru continuarea activităților economice și pentru plata angajaților a căror activitate a fost întreruptă temporar, potrivit Planului Național de Investiții și Relansare Economică.

Comisia a aprobat în conformitate cu normele UE schema de ajutor de stat propusă de PNL în valoare totală de 21,3 milioane RON (aproximativ 4,4 milioane EUR) pentru a compensa operatorii de aeroporturi regionale române pentru daunele suferite din cauza focarului de coronavirus.

Aeroportul din Iași a înregistrat pierderi ca urmare a măsurilor de restricționare și suspendare a zborurilor pe durata stării de urgență, astfel încât suma de 1,25 milioane de Euro este destinată să acopere prejudiciile cauzate de pandemie.

Celelalte aeroporturi beneficiare ale ajutoarelor de stat sunt cele din Cluj, Sibiu, Craiova și Bacău.