Consumatorii vor putea încheia contract cu o firmă de gaz de oriunde din țară. Ministrul Economiei: Era o aberație să nu poți face asta

0
569

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat la Digi24 că legea energiei va fi modificată, astfel încât un consumator să poată încheia contract cu o firmă de gaz de oriunde din țară, fiind eliminată condiția punctului de lucru pe o rază de 50 de kilometri.

Vom interveni prin Ordonanţă de Urgenţă în Guvern, pe Legea concurenţei, şi ne vom asigura ca reducerea de preţ la…

Gepostet von Virgil Popescu am Mittwoch, 17. Juni 2020

“În Guvern vom mai elimina o barieră.

Acum, o companie din Sud-Vestul țării, de exemplu, nu poate vinde gaz în Nord-Est decât dacă are un punct de lucru pe rază de 50 de kilometri acolo. E o aberație acum când online-ul e peste tot.

Este o barieră veche în legea energiei, pe care o vom elimina cu certitudine săptămâna viitoare.

Dacă piața e liberă, să fie liberă. Oricine să poată oferta oriunde.

Un consumator din București va putea încheia un contract cu o firmă de furnizare din nord sau vest, dacă prețul va fi mai bun.

Nu trebuie ca acea firmă să aibă în jurul consumatorului pe o rază de 50 km un sediu, până la urmă e un contract de furnizare care se poate încheia online.

Service-ul și problema transportului, a distribuției aparțin distribuitorului, el asigură transportul gazului pe țevile lui”, a explicat Virgil Popescu.