Concurs de robotică la Liceul de Informatică

0
1266

Elevii Liceului de Informatică „Grigore Moisil” organizează în acest an cea de-a doua ediţie a Concursului Peppers^^, o competiţie destinată elevilor de gimnaziu.


Concursul este organizat de membrii atelierului de robotică Peppers a liceului, o echipă formată din aproximativ 40 de persoane, şi care are drept scop principal participarea la cea mai mare competiţie de robotică din lume, First Tech Challenge.

Prima ediţie a Concursului Peppers^^ a avut loc anul trecut, desfăşurându-se, potrivit organizatorilor citați de ZiarulEvenimentul, sub forma olimpiadelor locale de matematică, fizică şi informatică şi s-a adresat elevilor de gimnaziu, întrebările fiind formulate pe baza programei şcolare.

Potrivit organizatorilor, subiectele concursului din acest an vor fi elaborate de către elevii liceului, elevi olimpici cu perfomanţe constante la nivel naţional şi internaţional la cele trei materii din cadrul concursului, matematică, fizică şi informatică. Competiţia se va desfăşura în weekendul 19-20 februarie.

Elevii de la „Mosil” îşi doresc să atragă la ediţia din acest an peste 300 de participanţi, concursul având drept scop susţinerea perfomanţei la nivel local, dar şi promovarea roboticii în rândul elevilor de gimnaziu şi chiar construirea unui STEM Hub în comunitate.