Comisia Europeană lansează 424 de noi centre ”Europe Direct” pentru a consolida relația dintre cetățenii europeni și instituțiile UE

0
636

Comisia Europeană lansează 424 noi centre „Europe Direct” pentru a ajunge la cetățenii europeni din toate colțurile Uniunii Europene, se arată în comunicatul Executivului, citat de CaleaEuropeană.ro.

„O nouă generație de aproximativ 424 de centre Europe Dircet” va începe să funcționeze în întreaga UE începând cu 1 mai. Aceste centre vor aduce Uniunea Europeană, politicile și valorile sale în toate colțurile Europei și vor consolida legătura importantă dintre instituțiile UE și cetățeni, contribuind la explicarea modului în care Europa luptă împotriva pandemiei COVID-19, stimulând redresarea prin NextGenerationEU și abordând tranziția ecologică și cea digitală.

Noua rețea Europe Direct va furniza informații actuale și concrete despre chestiunile europene, dar va încerca, de asemenea, să se implice cu cetățenii în ceea ce privește starea și viitorul Uniunii Europene.

Noua generație de centre Europe Direct va organiza dialoguri cu cetățenii și evenimente participative, mai ales pentru Conferința privind viitorul Europei. Acestea vor oferi informații relevante privind politicile și prioritățile UE presei și multiplicatorilor locali și îi vor implica pe aceștia în activitățile lor.

De asemenea, acestea vor ajuta Comisia Europeană să urmăreascăprobleme locale legate de politicile UE. Noile centre vor promova cetățenia europeană activă în școli și se vor coordona cu alte rețele UE din regiuni, asigurând cetățenilor, organizațiilor și întreprinderilor un acces mai ușor la informații la nivel local.