Ciolacu, dosar penal la DNA privind modul în care a obținut titlul de „Luptător cu rol determinant în Revoluția Română”

0
391

DNA a deshis un dosar penal privind modul in care seful PSD, Marcel Ciolacu, si inca alti 11 indivizi au primit titlul de „Luptator cu rol determinant in Revolutia Romana”. Ciolacu a primit certificatul de „luptator” la inceputul anului 2019, informează aktual24.ro

Cauza a fost disjunsa dintr-un dosar care a fost deschis in urma unei plangeri adresata DNA de catre revolutionarul Marian Morosanu Tivilic privind acordarea de titluri de „luptator” de catre Secretariatul de stat pentru revolutionari.

Ordonanta este semnata de Mihai Pruna, procuror sef adjunct sectie in cadrul DNA. In decembrie 2019, Marius Mioc, revolutionar autentic din Timisoara, a atras atentia asupra modului extrem de dubios in care Marcel Ciolacu a devenit „luptator in revolutie cu rol determinant”.

Marius Mioc a descoperit ca Ciolacu a obtinut acest titlu in conditiile in care numele sefului PSD nu apare pe lista celor care au solicitat, pana la data limita de 12 mai 2015, acordarea titlului. Mai mult, doi dintre membrii comisiei care a hotarat ca Ciolacu sa devina „luptator in revolutie cu rol determinant” s-au impotrivit, sustinand ca „nu sunt indeplinite conditiile”. Ciolacu avea 22 de ani in 1989 si sustine ca a inceput activitatile „revolutionare” la Buzau inca din 14 decembrie 1989, cu doua zile inainte ca timisorenii sa iasa in strada. Marius Mioc spune ca i-a cerut detalii lui Ciolacu despre aceste aspecte controversate, insa acesta nu i-a raspuns.