Cezar, tânărul care a mers pe jos de la Iaşi la Constanţa fără să mănânce, a ajuns la destinaţie. Cum se simte după ce a parcurs sute de kilometri

0
37

Săptămâna trecută, Cezar, un tânăr de 38 de ani din Iaşi, a pornit pe jos spre Constanţa. Acesta a ajuns cu bine, iar la ultimii 40 de km i s-au alăturat doi bărbaţi şi o femeie, inspiraţi de proiectul lui.

Călătoria a durat 10 zile, a făcut aproximativ 50 de km pe zi şi a slăbit 9 kg. În afară de febră musculară, durere şi băşici la picioare, Cezar spune cu zâmbetul pe buze că se simte excelent. Mâine dimineaţă va merge şi la spital, pentru a demonstra că nu a mâncat în cele 10 zile.

În acest fel, tânărul vrea să promoveze postul terapeutic, care are multe beneficii: tratarea problemelor respiratorii, îmbunătăţirea funcţiei hepatice, a rinichilor, curăţarea digestivă şi rezolvă inclusiv probleme ale pielii.

Acest post nu este indicat însă pentru toată lumea şi poate fi urmat doar sub îndrumarea unui medic.

„Au fost momente când am vrut să renunţ, a treia zi, când nu mă mai puteam mişca dimineaţa şi nu mai ajungeam seara la pat. Am cunoscut nişte dureri de picioare… Dacă eram femeie, aş fi preferat să nasc”, spune Cezar.

Ecaterina, care l-a însoţit pe Cezar în ultima parte a traseului, susţine că se simte excelent după ce a parcurs câteve zeci de kilometri pe jos.

„Sunt la al doilea post, am prins curaj urmând exemplul lui Cezar. Foartă multă energie… mi-am rezolvat probleme de sănătate, probleme de piele, am ajuns la greutatea pe care mi-o doream”, a declarat aceasta.