Bodea și Chichirău au bătut palma cu PSD pentru alianțe locale

0
1456

La Mircești, politica locală nu ține cont de coaliția națională, ci de orgolii și interese personale. Deși putea să aibă o majoritatea confortabilă alături de liberali, proaspătul primar USR, Leon Bălteanu, a recurs la sprijinul singurului consilier local PSD pentru alegerea viceprimarului, în persoana lui Mihai Indrea! Asta s-a întâmplat, în contextul în care configurația consiliului local este de șase consilieri USR, șase consilieri PNL, și unul de la PSD. În mandatul trecut, Mihai Indrea a fost viceprimar sub administrația liberală a fostului primar, Petre Antăluț.

“Deși am fi putut avea o majoritate confortabilă la Mircești, USR a optat să bată palma cu PSD pentru alegerea viceprimarului, o mișcarea nefirească și în contradicție cu coaliția de la nivel național. Este cunoscut faptul că, încă din campania electorală, USR a defilat doar cu scopul de a mă înlătura pe mine și de a pune bețe în roate proiectelor pe care le-am lăsat zestre”, a declarant Petre Antăluț, fost primar și actual consilier local PNL.

Bodea și Chichirău, demagogii Iașului care au bătut palma cu PSD pentru o alianță în Consiliile Locale din județ

Fostul primar spune că proiectele pe care le-a lăsat în implementare sunt acum în pericol deoarece, susține acesta, scopul alianței locale USR – PSD este acela de a-i marginaliza reușitele mandatelor trecute.

“Am lăsat la primărie opt proiecte cu finanțare asigurată, fie prin fonduri europene, fie PNDL, în valoare totală de 2 milioane euro. Aceste proiecte sunt în pericol deoarece singurul scop al USR în comună este să șteargă realizările mandatelor mele anterioare. Cred că aceste șicane împotriva mea vor afecta, mai degrabă locuitorii comunei Mircești. Între timp, au modificat organigrama primăriei cu intenția să facă noi angajări la limita maximă de suportabilitate, iar primarul și consilierii USR fac presiuni mari asupra unor angajați din administrația locală care nu sunt de partea lor. În acest sens, ne pregătim să facem sesizări la instituțiile abilitate”, a completat Petre Antăluț.

 Ceea ce s-a întâmplat, ieri, la Mircești, nu este un caz unic în județ. Redacția noastră a mai sesizat, în ultimele luni, blaturi nefirești între USR și PSD în comunele Popricani și Rediu.