Aproape 1.000 de dosare depuse în prima zi de admitere la universitățile ieșene

0
59

Universităţile din Iaşi marchează cu succes finalul primei zile în care admiterea pentru anul universitar 2021 – 2022 a fost deschisă tuturor studenţilor, relatează ZiaruldeIași.ro. Astfel, primele rezultate arată deja că mii de dosare au fost depuse la universităţile de stat din capitala Moldovei. 

Spre exemplu, la Universitatea de Ştiinţele Vieţii “Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi, la prima admitere sub această denumire a Agronomiei, sunt 69 de dosare depuse în prima zi pe locurile standard, excluzându-le pe cele pentru românii de pretutindeni sau pentru absolvenţi de la licee din mediul rural.

Cele mai multe au fost depuse la Facultatea de Medicină Veterinară – în total 40, 17 dintre ele fiind la linia de predare în limba engleză şi 23 pentru studiul în limba română.

La Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi au fost depuse deja 663 de dosare în prima zi, cele mai multe dintre ele la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor – 173, Facultatea de Litere – 90, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei – 88, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport – 83, şi Facultatea de Informatică – 48.