Angajații de peste 55 de ani pot beneficia gratuit de cursuri în domeniul tehnologiei informaţiei – află cum

0
165

Companiile din judeţul Iaşi care doresc să le ofere şansa angajaţilor cu vârsta de peste 55 de ani să îşi crească nivelul de cunoştinţe, competenţe şi aptitudini în domeniul tehnologiei informaţiei îi pot înscrie la cursurile din cadrul programului TechTalent Growth, organizate de către Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii (ANIS). 

Participarea la cursuri este gratuită, toate costurile implicate fiind asigurate din Fondul Social European, scrie ZiaruldeIași.ro. Două dintre cele mai potrivite cursuri sunt cel de formare pentru poziţia de Responsabil cu Protecţia Datelor (DPO) şi cel de Baze de date, arată ANIS. Cursurile de desfăşoară online şi au o durată de 5 zile (plus 17 zile de practică în cazul cursului DPO).  În urma examinării, care va avea loc tot online, absolvenţii vor primi certificarea Autorităţii Naţionale pentru Calificări (ANC).

Cei care vor să urmeze cursurile trebuie să fie angajaţi cu normă întreagă sau parţială în cadrul companiilor şi să facă dovada absolvirii studiilor superioare, precizează responsabilii proiectului TechTalent Growth. DPO este o specializare ce asigură implementarea corectă în companii a legislaţiei de protecţia datelor cu caracter personal (GDPR).

Candidaţii se mai pot înscrie la acest curs doar în această lună. Cursul Baze de Date se adresează celor care au deja cunoştinţe minime de baze de date şi de operare a calculatorului şi ajută cursanţii să aprofundeze cunoştinţele în acest domeniu pentru a lucra în proiecte mai complexe. Candidaţii se pot înscrie la acest curs în lunile iulie şi august 2021. Programul se adresează companiilor din toată ţara – cu excepţia celor din Bucureşti şi Ilfov, indiferent de dimensiune, care se încadrează într-unul dintre domeniile de activitate corespunzătoare codurilor CAEN de AICI.