Amplasamentul fostei Policlinici din Codrescu va fi transformat în grădiniță

0
294

O nouă grădiniță cu program prelungit va fi amenajată în Copou, pe strada Codrescu. Municipalitatea a asigurat o sumă importantă pentru realizarea lucrărilor. Comisia de evaluare va alege oferta financiară a constructorilor cu prețul cel mai mic, se arată într-un articol BZI.

Municipalitatea ieșeană transformă fosta policlinică cu plată „Codrescu”, din Copou, în grădiniță. Pe data de 28.01.2021 este programată licitația pentru execuția lucrărilor. Prevederea bugetară a procedurii este de 3.524.443 lei, fără TVA, aproximativ 750.000 euro.

„Prin desființarea Policlinicii cu plată, imobilul din strada Codrescu, nr.5, a rămas nefolosit. Având în vedere creșterea solicitărilor pentru locuri în grădinițe, municipiul Iași a decis transformarea acestui imobil în grădiniță cu program prelungit. La momentul actual este binecunoscută starea învățământului românesc și lipsa investițiilor în infrastructura socială de acest tip. Aceste aspecte conduc la îngreunarea posibilității de oferire a serviciilor sociale de bază și, totodată, mențin un nivel scăzut de educație al copiilor. Din perspectiva forței de muncă existente la nivelul județului, a orientării forței de muncă spre domenii cu potențial de creștere constantă pe termen mediu și lung și creșterea numărului de locuri de muncă cu o valoare ridicată, proiectul este definit ca necesar și oportun. Prin realizarea investiției se urmărește obținerea de efecte benefice atât în plan economic, cât și al dezvoltării durabile a zonei”, se arată în caietul de sarcini.

Vor fi realizate o serie de intervenții care să asigure funcționalitatea clădirii

Regimul de înălțime a clădirii este Sth+P+1. Corpurile A și B vor fi unite printr-un spațiu multifuncțional, urmând să se ajungă la o suprafață desfășurată a imobilului de aproximativ 1.500 de metri pătrați.

„Pentru refuncționalizarea imobilului vor fi necesare intervenții la pereții existenți, astfel se vor executa lucrări de desfacere zidărie și zidire goluri și pereți noi de compartimentare. Zonele de tencuială se vor reface în totalitate pentru a construi un suport continuu pentru termoizolație. Clădirea se va termoizola cu polistiren 10 cm. Se vor executa tencuieli exterioare decorative armate pe suport armat cu plasă de fibră de sticlă. Se va înlocui tâmplăria exterioară de lemn cu tâmplărie PVC culoare albă. Toate golurile de geam se vor termoizola cu polistiren de 2 cm. La toate geamurile exterioare se va monta glaf metalic. La parter se vor monta la toate golurile grilaje metalice”, sunt câteva dintre intervențiile programate.