Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru: Întâlnire cu oficiali americani pentru introducerea României în programul „Visa Waiver”

0
257

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, a avut o întâlnire cu oficiali americani în cadrul căreia a militat pentru introducerea României în programul „Visa Waiver”. Aceasta permite cetățenilor din anumite țări să călătorească în SUA, pentru 90 de zile, în scop de turism, afaceri sau tranzit, fără a avea nevoie de viză).

„Întâlnire pe tema Programului Visa Waiver, astăzi (n. r. 19.10.2021), alături de Serena Hoy (stânga), Secretar Adjunct pentru Afaceri Internaționale în cadrul Departamentului pentru Securitate Internă, și echipa sa – o discuție care sper să marcheze începutul unui dialog consistent, cu scopul deliberat de a găsi calea cea mai potrivită pentru participarea României la acest program. Aderarea la Visa Waiver rămâne unul dintre cele mai provocatoare subiecte de pe agenda noastră de parteneriat româno-american și reprezintă o prioritate de top pentru România și pentru echipa Ambasadei noastre. Este un subiect pe care îl analizăm intensiv și care se află în mod constant la loc de frunte în angajamentul nostru cu membrii Congresului. Cea mai grea provocare pentru România continuă să fie rata de refuz a vizelor, dar suntem pregătiți să lucrăm neobosit pentru a obține acest rezultat care ar marca o etapă crucială în cooperarea noastră bilaterală” – a transmis Andrei Muraru.