Aleksei Navalnîi, dat în urmărire generală în Rusia. Principalul opozant al lui Vladimir Putin urma să se întoarcă în țară duminică, după ce și-a revenit în urma otrăvirii cu Noviciok

0
63

Aleksei Navalnîi, principalul opozant al președintelui Vladimir Putin, a fost dat în urmărire generală în Rusia, anunță TVRain.ru, citat de G4Media.ro.

Documentul, aparținând Serviciului Federal al Penitenciarelor, este dat în urmărire generală este datat 29 decembrie și susține că Navalnîi ”se sustrage controlului inspecției penale” într-o altă speță în care acesta a fost cercetat, pentru că nu s-ar fi întors din Germania după tratament.

Documentul prin care Navalnîi este dat în urmărire generală este datat în 29 decembrie, implicit cu doar o zi înainte ca perioada de probațiune a disidentului rus să se încheie (30 decembrie).

Decizia autorităților ruse vine în aceeași zi în care criticul lui Putin anunțase că se va întoarce în Rusia duminică, 17 ianuarie, după ce și-a revenit aproape complet în urma otrăvirii cu agentul Noviciok.

Navalnîi a fost internat într-un spital din Germania unde s-a aflat în covalescență din luna august. Acesta a anunțat că va reveni în Rusia, în ciuda amenințărilor cu închisoarea.

Autoritățile ruse au negat orice implicare în otrăvirea lui Navalnîi.