Aeroportul Iași, locul II ca număr de pasageri în ianuarie 2022

0
496

Tot mai mulți pasageri aleg Aeroportul Internațional Iași pentru a călători. Conform ultimelor informații, aerogara ieșeană a încheiat prima lună din anul 2022 cu un număr de 53.707 de pasageri îmbarcați și debarcați, creșterea fiind de aproape 180% față de aceeași lună a anului trecut.

De asemenea, numărul de decolări și aterizări pe pista de la Iași, înregistrat la finalul lunii trecute, au fost cu aproape 84% mai mare comparativ cu aceeași lună a anului anterior.

53.000 de pasageri au tranzitat Aeroportul Iași în luna ianuarie, dintre care 30.000 îmbarcați. Este un salt semnificativ față de aceeași lună în 2021 și un semn că vom avea un an mai bun. Am construit bugetul aeroportului pe ținta pesimistă de 800.000 de pasageri, dar din prognozele noastre, sperăm să avem 900.000, fiind o cifră moderată. Cea optimistă se ridică la un milion. Suntem optimiști, dar acționăm realist”, a declarat Romeo Vatră, directorul Aeroportului Iași.

Începând cu luna viitoare revin în program nouă rute suspendate temporar în această perioadă, iar în vară sunt anunțate alte noi zboruri directe în toată Europa, inclusiv destinații de vacanță. Astfel că, din iunie, pe Aeroportul Iași vor fi disponibile deja 22 de rute regulate, 8 dintre acestea conectând Iașul cu nouă capitale.

Vă reamintim că, începând din luna martie 2022, revin pe Aeroportul Iași următoarele destinații deservite de Wizz Air: Barcelona, Bruxelles, Bari, Bologna, Catania, Dortmund, Veneția, Larnaca, și retur, iar din aprilie, și Tel Aviv (și retur)”, au mai transmis reprezentanții aeroportului.

Pe Aeroportul Iași operează, în prezent, cinci companii aeriene: Tarom, Blue Air, Wizz Air, Hisky și Austrian Airlines.