Administratorul Public al Județului, Andrei Cazacu, are drept obiectiv creșterea fondului forestier din Județul Iași

0
701

Într-o postare de pe contul său personal de Facebook, Administratotul Public al Județului Iași, Andrei Cazacu, a precizat că unul dintre obiectivele sale este creșterea fondului forestier din județ.

Județul Iași este unul din cele 16 județe deficitare în păduri, adică un județ în care suprafața fondului forestier reprezintă mai puțin de 30% din suprafața totală a acestuia (Iași are 18%).

Așa cum am declarat în nenumărate rânduri îmi doresc ca în perioda 2020-2024, printr-o implicare serioasă și promptă a tuturor autorităților locale din Iași pentru identificarea și cadastrarea terenurilor degradate și împădurirea lor cu fonduri guvernamentale, Iașul să atingă ținta de 30% suprafață împădurită.

Terenurile degradate pot deveni păduri pentru toți românii fără cheltuieli suplimentare de la bugetele locale, iar pădurea viitoare va rămâne comunității.

Ca obiectiv personal mi-am propus ca și anul acesta să mă implic cât de mult pot în campaniile locale de împădurire pentru că investind în mediu, investim în viitor!” – a declarat Andrei Cazacu.

De asemenea, Andrei Cazacu a mărturisit că șansa de a participa în decursul anului trecut la implementarea campaniei „O pădure cât o țară” a constituit pentru acesta o bucurie personală.

Mă bucur să văd că și anul acesta Ministerul Mediului și Romsilva continuă campania masivă de împădurire, un pas important în creșterea suprafeței de fond forestier al României, conservarea biodiversității și implicit asigurarea unui mediu sănătos și a unui aer de calitate românilor” – a menționat Administratorul Public al Județului.

Amintim că proiectul „O pădure cât o țară” a fost inițiat de Costel Alexe în calitate de Ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor și a reprezentat cea mai amplă campanie de împădurire derulată în România în ultimii 30 de ani.

Andrei Cazacu a mai precizat că Regia Națională a Pădurilor – Romsilva va planta circa 20 milioane de puieți forestieri în campania de împăduriri de primăvară, în cursul căreia vor fi regenerate 9.130 hectare fond forestier, din care 6.015 prin regenerări naturale și 3.115 hectare prin regenerări artificiale, adică lucrări de împăduriri.

De asemenea, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva își propune ca în campaniile de împăduriri de primăvară și toamnă din 2021 să regenereze 12.670 hectare, dintre care 8.037 hectare prin regenerări naturale și 4.633 hectare prin lucrări de împăduriri, o investiție de 199,2 milioane lei.