Act de campanie dezgustător făcut de Maricel Popa și PSD. Gest cu iz electoral în curtea școlii, la Prisăcani

0
731

Maricel Popa a mers, ieri, la Prisăcani, semnând, chipurile, un contract de finanțare pentru reabilitarea drumului județean care traversează comuna. Asta după ce, tot Maricel Popa, a luat bani de la drumuri județene, dar care trec prin comune conduse de primari de o altă culoare politică, pentru realizarea spitalului modular de la Lețcani care, și acela, zace nefolosit pe câmp. Aceste mutări cu iz electoral nu au trecut neobservate de opoziția din Consiliul Județean.

“Constat cu regret că, din nou, PSD face drumuri pentru PSD, folosind banii publici pentru a-și sustine proprii primari, sabotand cu nerusinare drumurile care trec prin comune conduse de primari PNL. Ciortesti, Plugari, Românești, Răchiteni, Rediu, Mircești, Trifești sunt doar câteva comune în care reabilitarea drumurilor județene a fost boicotată de PSD. Dacă pentru spitalul mobil au fost luați bani de la drumurile din Românești și Prisăcani, bineînțeles că prima lucrare la care se semnează contractul de execuție e cea din Prisăcani, unde acest moment a fost transformat într-o manifestare electorala pentru tandemul primar și presedinte de consiliu județean în curtea școlii din localitate”, a precizat Romeo Vatră, liderul grupului consilierilor județeni PNL Iași.

Ba mai mult, la această manifestare electorală a fost prezent și șeful Direcției Județene de Drumuri și Poduri Iași, Ovidiu Ciucan.

Dezavuez prezența directorului Direcției Județene de Drumuri la acest gen de evenimente pseudo-electorale. Angajații Consiliului Județean nu trebuie să fie parte a luptei politice și le atrag atenția să nu se lase folosiți pentru a aduce avantaje unei conduceri obtuze care a manifestat tendințe tiranice. Starea dezastruoasă de atâția ani a drumului de la Românești, care face legătura cu Podu Iloaiei, a condus la izolarea și îmbătrânirea unei comunităti aflată la doar cativa kilometri de drumul european. Acesta e rezultatul politicilor parșive ale PSD Iași. Nu cred că e întâmplător că nivelul intelectual al mai multor primari PNL din comunele mai sus mentionate este cu mult peste cel demonstrat în patru ani de conducere dezastruoasa de către prim consilierul județean“, a mai arătat liderul liberal.

Pentru că nu a realizat nimic în acest mandat, Popa îl folosește pe Ovidiu Ciucan drept unealtă electorală, drumurile județene fiind singura miză pe care o joacă Maricel Popa. Însă și aici, lucrurile arată bine doar în poze, realitatea fiind cu totul alta.

În anul 2016 nu a fost recepționat nici măcar un singur kilometru de asfalt reabilitat pe un drum județean față de cei 100 de kilometri promiși. Însă dezastrul generat de PSD și Maricel Popa a fost departe să fie remediat în următorii ani, pentru că în anul 2017 au fost finalizați doar 7,7 kilometri, în 2018 cifra a fost din nou 0 kilometri, pentru ca anul 2019 să fie încheiat într-o notă la fel de jalnică, doar 4,97 de kilometri fiind duși la bun sfârșit. În anul electoral 2020, Maricel Popa a încercat să își spele rușinea ultimilor ani, cu 40 de kilometri de drum în proces de reabilitare,  dar cu șanse minime însă să fie gata în întregime până la sfârșitul anului.