A fost semnat contractul de proiectare pentru reabilitarea pasajului Alexandru cel Bun

0
340

Primăria a semnat contractul pentru realizarea proiectului tehnic aferent inițiativei de a reabilita pasajul Alexandru cel Bun. Documentația va fi gata cel târziu în primăvara anului viitor. Anterior, potrivit relatărilor Apix.ro, lucrările au fost estimate la o valoare de circa 38 milioane lei.

Documentaţia va fi întocmită de către firma Pod-Proiect care, recent, a semnat un contract cu Primăria Iaşi pentru suma de 275.000 lei.

După realizarea documentațiilor tehnice, Primăria va putea lansa licitația de execuție a lucrărilor, în situația în care va dispune și de fondurile necesare. Pasajul are o lungime de 521 metri. Prin proiect vor fi reabilitați 8.767 mp de carosabil și 2.435 mp de trotuare. În același timp, sistemul de iluminat public va fi modernizat și va fi montat un sistem de tip LED.

Proiectul mai prevede montarea de parapeți de siguranță, consolidarea infrastructurii și a zidurilor de sprijin, alături de modernizarea căii de rulare pentru tramvaie atât pe pasaj, cât și pe rampe.

Lucrările de reabilitare cuprind lucrări de consolidare a structurii de rezistență a infrastructurii și suprastructurii pasajului, lucrări de modernizare la nivelul căii de pasaj și pe rampele de acces, și include și lucrările de consolidare a zidurilor de sprijin. Scenariul cuprinde lucrările de reabilitare necesare a fi executate pentru a asigura o durată viitoare de exploatare a pasajului de minim 55 de ani, în condiții de siguranță și confort”, se arată în documentația care va fi avizată, săptămâna viitoare, de către Consiliul Local.

Citește mai mult pe Apix.ro.