A fost depusă cererea de finanţare pentru SRU. Liberalii: “Orgoliile din plan local vor duce la un eşec”

0
238

Consiliul Judeţean Iaşi şi Primăria Iaşi au anunţat, astăzi, că proiectul pentru construirea Spitalului Regional de Urgenţă a fost depus pentru finanţare.

Astăzi, la sediul din București al Băncii Europene de Investiții, a avut loc o ședință de lucru la care au participat reprezentanții instituțiilor implicate, pentru a stabili ultimele detalii înaintea inaintării cererii de finanțare. Au fost luate în discuție căile de acces și utilitățile pe care trebuie să le realizeze Primăria și Consiliul Județean. Luni, la Iași, va avea loc dezbaterea publică organizată de Ministerul Sănătății pentru parcurgerea procedurii de evaluare a impactului viitorului spital asupra mediului”, a spus Maricel Popa, preşedintele CJ Iaşi.

Spitalul, cu 850 paturi, va avea o suprafață de aproximativ 120.000 de metri pătrați și va fi structurat pe cinci niveluri. Reprezentanții Consiliului Județean au înaintat Ministerului Sănătății toate avizele necesare completării documentației, acte obținute de la instituțiile abilitate.

„Spitalul Regional de Urgenţă, principala promisiune electorală a PSD-ului, rămâne tot la stadiul unor vorbe în vânt. Din păcate, toate promisiunile din 2016 se dovedesc a fi nişte eşecuri lamentabile ale acestei guvernări. În Cluj s-a demarat o campanie de strângere de semnături pentru construirea Spitalului Regional de Urgenţă, o campanie susţinută de administraţia liberală, în timp ce, la Iaşi, există doar o competiţie a orgoliilor între primarul Iaşului şi preşedintele Consiliul Judeţean, care se va materializa într-un fiasco, aşa cum s-a întâmplat până acum cu marile proiecte”, a declarat Sorin Afloarei, consilier judeţean PNL şi membru în Comisia de Sănătate a CJ.

Consilierii judeţeni PNL spun că nu au fost înştiinţaţi de această dezbatere publică. “Consiliul Județean ne anunță că luni va avea loc o dezbatere publică organizată de Ministerul Sanatatii privind impactul Spitalului Regional asupra mediului. La ce oră? Unde va avea loc? O fi publică, dar nu e pentru orice public, din moment ce nu au fost date coordonatele dezbaterii. Nici consilierii județeni nu au fost informați despre aceasta dezbatere. Ma mir ca nu au anuntat-o de azi pe mâine”, a spus Romeo Vatră, liderul grupului consilierilor judeţeni PNL.