După patru ani de somn în primăria Voinești, rețelele de apă se fac pe repede-înainte, fără respectarea normelor tehnice

0
4429

După ani de zile în care Consiliul Local al comunei Voinești a aprobat bugetele locale în care erau prinși bani pentru extinderea rețelelor de apă și gaz în localitatea Voinești, respectiv rețeaua de apă în localitatea Lungani, acum, înainte de alegeri, au început lucrările în mare viteză.

“Pentru a putea fi finalizate lucrările înainte de ziua votului, se fac lucrări în mare grabă, fără a pune conducta într-un strat de nisip și deasupra ei 20 cm bandă izolatoare. Au pus-o direct în pământ amestecat cu pietre, pietre ce pot perfora conducta și banda imediat peste conductă. Conducta o va prelua Apavital și costurile avariilor provocate vor fi suportate din banii noștri.“, ne-a declarat Iustin Ivașcu, viceprimarul comunei Voinești.

Viceprimarul Iustin Ivașcu spune că o problemă gravă este aceea că extinderea de rețea se face doar la posibili votanți iar acolo unde există certitudinea că nu votează cu primarul în funcție, conducta nu mai ajunge, chiar dacă în plenul ședinței ordinare a Consiliului Local Voinești din luna iulie primarul afirma că ,,în localitățile Voinești și Lungani nu va exista gospodărie care să nu fie cu acces la conducta de apă pentru a se racorda”

“Sper ca primarul să se replieze și să se țină de cuvânt măcar acum și să lase deoparte vendetele personale și politice, asigurand tuturor cetățenilor acces la rețeaua de apă.”, a mai adăugat viceprimarul Iustin Ivașcu.